De Boer ambassadeur Qatar: "Besef dat ik shit over me heen krijg"

1 juni 2021, 22:02   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Terwijl zijn tweelingbroer Frank de Boer als bondscoach geregeld door de media wordt doorgezaagd over eventuele deelname van Oranje aan het WK in Qatar, heeft Ronald de Boer ervoor gekozen om officieel ambassadeur te worden van het nu al omstreden eindtoernooi. De komende anderhalf jaar, richting het toernooi, zal hij diverse maatschappelijke projecten voor zijn rekening nemen.

De 51-jarige analyticus sloot zijn actieve loopbaan af in Qatar. Hij speelde daar van 2004 tot 2008 en bouwde een sterke band op met het land, dat behoorlijk in opspraak is geraakt vanwege de organisatie van het WK van 2022. Bekend is geworden dat de mensenrechten worden geschonden in Qatar, onder meer bij de bouw van stadions waarbij veel (gast)arbeiders het leven lieten in de erbarmelijke omstandigheden.

In Nederland gingen er daardoor stemmen op om helemaal niet naar het toernooi te gaan. Ook in andere landen was er veel onrust. Bondscoach De Boer liet echter al weten dat Oranje wel afreist, als er een ticket wordt gegrepen. Zijn tweelingbroer Ronald heeft zich ondertussen opgeworpen tot ambassadeur van het toernooi. Dat heeft volgens hem geen gevolgen voor Frank. "Ik heb altijd al meer affiniteit gehad met Qatar. Ik sta er anders in. Dat respecteert hij", zegt Ronald tegen de Volkskrant.

De Boer geeft toe dat hij van Qatar geld krijgt om het toernooi te promoten. De komende anderhalf jaar zal bij meerdere maatschappelijke projecten betrokken zijn, net als onder meer Samuel Eto'o, Tim Cahill, Xavi Hernandez en Cafu. "Ik heb goed nagedacht, want ik besef dat ik een hoop shit over me heen ga krijgen", zegt De Boer. "Maar ik heb daar zeven jaar gewoond, en heus niet, zoals Johan Derksen roept, alleen maar rijkdom gezien."

"Ik zie positieve sociale veranderingen, en die zullen door het WK alleen maar in een stroomversnelling komen. Hoe mooi is het als we straks kunnen zeggen: dat hebben we toch maar mooi geflikt, dat we door voetbal de wereld een stukje mooier hebben gemaakt?", vindt de oud-international.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen