Veel Eredivisie-dwarsverbanden bij EK-debutant Finland

1 juni 2021, 22:18

Als één van de laatste EK-deelnemers heeft Finland ook de definitieve spelersgroep voor het aanstaande toernooi naar buiten gebracht. Er zijn veel connecties te vinden in de selectie van het Scandinavische land. Finland neemt voor het eerst deel aan het EK.

Bondscoach Markku Kanerva heeft Thomas Lam, die uit zijn contract loopt bij PEC Zwolle, ook geselecteerd. De verdediger maakte al minuten in beide duels in de vorige interlandperiode en werd dus ook al als grote kanshebber op een plekje in de groep gezien. Toch zal het voor hem voelen als een droom die uitkomt, aangezien hij dolgraag zijn land wil vertegenwoordigen op een eindtoernooi.

Lam is zeker niet de enige die in de Nederlandse Eredivisie heeft gespeeld. Datzelfde geldt voor Joona Toivio (oud-AZ), Jukka Raitala (oud-sc Heerenveen) Fredrik Jensen (oud-FC Twente) en Tim Sparv (oud-FC Groningen). Ook Leo Väisanen zit bij de definitieve groep, hij kwam eerder in zijn loopbaan uit voor FC Den Bosch. Teemu Pukki van Norwich City wordt gezien als de vedette in de ploeg. Ook Lukas Lukas Hradecky, keeper van Bayer Leverkusen, is een bekende naam.

Finland heeft de eerste oefeninterland overigens al achter de rug. Zaterdag ging het land met 2-0 ten onder tegen Zweden. Op het EK speelt Finland, dat voor het eerst meedoet, tegen Denemarken, Rusland en België.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen