'Barcelona-renovatie zet door: derde aanwinst op rij'

2 juni 2021, 07:37   Bijgewerkt: 2 juni 2021, 11:14

Na Sergio Agüero en Eric García gaat FC Barcelona vandaag (woensdag) de derde transfervrije aanwinst op een rij presenteren. De club halen Emerson Royal terug van Real Betis Sevilla, waar zijn contract na twee seizoenen is afgelopen. In 2019 maakte hij nog de omgekeerde overstap vanuit Catalonië, waar hij toen niet echt kon doorbreken.

Maar in de afgelopen twee seizoenen ontpopte de rechtsback zich tot een degelijke kracht in La Liga en speelde bijna tachtig duels voor Real Betis Sevilla, waarbij hij met vijf goals en elf assists over prima cijfers kan beschikken. Omdat FC Barcelona met Sergi Roberto, Sergino Dest en Óscar Mingueza al over drie rechtsachters beschikt, is het wel best een opmerkelijke deal: het weinige geld zou beter anders besteed kunnen worden, zo is de lezing in Spanje.

Lees ookBarça heeft met oude bekende García tweede aanwinst binnen

Anderzijds kan Mingueza ook als centrale verdediger uit de voeten en is Roberto mogelijk ook middenvelder. Dest is veelzijdig en zou ook aan de magerbezette linkerkant uit de voeten kunnen, al was het de verwachting dat FC Barcelona voor die plek wel een serieuze stand-in voor de ouder wordende Jordi Alba (bijna 33 jaar) zou zoeken. Dat is tot dusver nog niet gebeurd, maar valt gezien de koopdrift van de Catalanen nog niet uit te sluiten.

Wel gaat FC Barclona volgens transferspecialist Fabrizio Romano dus voor de derde dag op rij een transfervrije kracht presenteren. Na García (20) en Agüero volgt dus Emerson (22), terwijl ook de komst van Georginio Wijnaldum een kwestie van tijd is. Daarmee krijgt de A-selectie van de Catalanen al behoorlijk een ander gezicht richting het volgende seizoen, waarbij de grote vraag is of Ronald Koeman dan ook de leiding nog zal hebben over de de spelers van de grootmacht.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen