'FC Twente wil Ekkelenkamp ondanks uitspraak Ten Hag'

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Aangeboden door

2 juni 2021 – FC Twente hoopt opnieuw zich voor het komende seizoen te versterken met Jurgen Ekkelenkamp. De Tukkers toonden in de afgelopen jaren veel vaker interesse in de middenvelder van Ajax, maar tot een (huur)overgang kwam het telkens niet. Op dit moment zijn er echter wel gesprekken gaande over de 21-jarige middenvelder van de Amsterdammers, die eerder Kik Pierie stalden in Enschede voor komend voetbaljaar. 

'FC Twente wil Ekkelenkamp ondanks uitspraak Ten Hag'

Claim tot 5 keer een €10,00 freebet bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Dat schrijft TC/Tubantia althans. Ekkelenkamp stond al eerder op de radar van FC Twente, maar die club kreeg telkens nul op rekest van Ajax. Hoewel Erik ten Hag wederom uitsprak dat Ekkelenkamp wat hem betreft zeker niet weg hoeft ("Jurgen is waardevol voor ons"), lijkt dat voor een vaste plek in het elftal wel nodig. Afgelopen seizoen kwam de middenvelder namelijk tot slechts 23 optredens, waarvan zeventien als invaller.

Belangrijke voorwaarde is echter wel dat het talent eerst zijn contract verlengt bij Ajax, anders zijn de Amsterdammers niet bereid om hem tijdelijk te laten verkassen. Zijn huidige verbintenis in de Arena loopt namelijk in 2022 af en de Amsterdammers willen hem logischerwijs niet na één goed jaar bij FC Twente moeten verkopen voor een relatief laag bedrag, om anders een transfervrije uittocht niet te kunnen voorkomen.

Lees ook: 'Utrecht meldt zich bij Twente en biedt Menig stap hogerop'

FC Twente shopt verder
Verder is ook duidelijk dat de club hoopt op een langer verblijf van Vaclav Cerny. De buitenspeler werd gehuurd van FC Utrecht, maar technisch directeur Jan Streuer probeert om opnieuw zaken te doen in de Domstad. Ook kijkt Streuer naar de optie om Luka Ilic (Manchester City) en Tyronne Ebuehi (Benfica) nog een jaar extra te huren. De over een aflopend contract beschikkende Julio Pleguezuelo blijft mogelijk: de geblesseerde verdediger voert gesprekken over een nieuwe verbintenis.

 • Senegal - Nederland, actie Adv

  Claim tot 5 keer een €10,00 freebet bij Jacks.nl

  Maak een account bij Jacks.nl en krijg bij je eerste storting 5 freebets van €10,00.

  Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

 • Reacties

  Ajax

  gerelateerd