Kan Jong Oranje historie schrijven met weer een finale?

3 juni 2021, 07:06   Bijgewerkt: 3 juni 2021, 15:45

Aan het begin van iedere dag brengt FCUpdate.nl haar eigen spoorboekje. Met een handig overzicht brengen we in kaart wat het nieuws van de dag gaat worden, welke specials er online komen, welke duels er op het programma staan en wat voor voetbal op televisie komt. Dit is wat je allemaal kunt verwachten op donderdag 3 juni. 

Nieuws

Training Oranje

Zo vlak na een wedstrijd volgt er meestal een uitlooptraining. Toch zal er een wat gespannen sfeer heersen op het trainingsveld. Het voetbal was niet van een al te hoog niveau en in aanloop naar het EK was het 2-2 gelijke spel tegen Schotland geen fijne voorbereiding. Frank de Boer gaat de spelers op de training weer volledig voorbereiden op zondag, als Oranje het opneemt tegen Georgië.

Specials

Deze Eredivisie-spelers zijn ook actief op het EK 2020 

De selectie van het Nederlands elftal bestaat uit twaalf spelers die in Nederland spelen, maar ook bij de andere landen op het EK zien we genoeg Eredivisie-spelers in actie. Onder andere Lasse Schöne, Nicolai Jørgensen en Jesper Karlsson vielen af, toch zijn er ook spelers die wél een oproep ontvingen. FCUpdate.nl zet de EK-gangers uit de Eredivisie op ene rijtje! 

Oranje op rapport

Oranje speelde niet echt een gelukkige wedstrijd tegen Schotland. Door een late treffer van Memphis eindigde de wedstrijd nog ternauwernood in een 2-2 gelijkspel. Vooral Matthijs de Ligt zag er bij de twee tegentreffers niet goed uit, waardoor hij niet op een goede beoordeling hoeft te wachten. FCUpdate.nl beoordeelt alle spelers van het Nederlands elftal!

Wedstrijden

Jong Oranje - Jong Duitsland (21.00 uur)

Een verrassing. Daar zorgde Jong Oranje voor door de kwartfinale van het Europees kampioenschap te winnen van titelfavoriet Jong Frankrijk. Erwin van de Looi en zijn mannen zijn echter nog niet verzadigd: de finale is het volgende doel. Daarvoor moet gewonnen worden van de leeftijdsgenoten uit Duitsland. In de groepsfase speelden de landen al tegen elkaar. Destijd eindigde de wedstrijd onbeslist in 1-1. Net als in de kwartfinale gaat het over één wedstrijd. 

België - Griekenland (20.45 uur)

Over negen dagen begint België aan het Europees kampioenschap. Een van de laatste tests voor het toernooi begint, is een oefenwedstrijd tegen het Griekenland van John van 't Schip. De Nederlandse bondscoach hoeft zijn ploeg niet voor te bereiden op het eindtoernooi, maar zal desondanks wel hopen op een mooi resultaat. België zit tijdens het EK in een poule met Rusland, Denemarken en Finland. Kevin De Bruyne zal na zijn blessure nog niet van de partij zijn. 

Oekraïne - Noord-Ierland (20.00 uur)

Op 13 juni speelt het Nederlands elftal voor het eerst in de Johan Cruijff ArenA tijdens het EK. De ploeg van Frank de Boer neemt het op tegen Oekraïne. Die ploeg speelt vandaag een oefeninterland tegen Noord-Ierland, dat deze zomer wel vrij heeft. Komende maandag heeft de tegenstander van Oranje de laatste test voor het toernooi daadwerkelijk begint. Cyprus is dan de tegenstander.

Voetbal op tv

20.45 uur: België - Griekenland, Ziggo Sport, live verslag van het vriendschappelijke duel

21.00 uur: Jong Oranje - Jong Duitsland, NPO 3, live verslag van de halve finale van het EK O21

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen