Fraaie geste Agüero: spits levert zo'n 17 (!) miljoen euro in

2 juni 2021 – Sergio Agüero maakte afgelopen week de overstap van Manchester City naar FC Barcelona rond, maar heeft daarbij wel behoorlijk ingeleverd op zijn salaris. De financieel aan de grond zittende Catalaanse grootmacht bood de ervaren spits een jaarsalaris van zes miljoen euro: niet slecht, maar wel naar verluidt zeventien (!) miljoen euro lager dan hij in Engeland. 

Fraaie geste Agüero: spits levert zo'n 17 (!) miljoen euro in

Dat schrijft El Mundo Deportivo. Bij Manchester City verdiende de Argentijnse spits een jaarsalaris van 23 miljoen euro bruto per jaar, in Catalonië ging hij akkoord met zes miljoen euro. Het geeft vooral aan hoe graag de transfervrije spits wil verkassen naar FC Barcelona. Het is geen geheim dat Agüero graag met zijn vriend Lionel Messi wil spelen. Bij de nationale ploeg van Argentinië werkt het duo al langer succesvol samen en dat moet nu ook in Camp Nou gebeuren. Met de komst van de aanvaller wil de club Messi ook graag binnenboord houden. Het is nog onduidelijk waar zijn toekomst ligt, maar de komst van zijn maatje helpt daarbij in elk geval mee. 

Juventus hengelde ook naar de diensten van de ervaren spits. In Italië kon hij mede door het Italiaanse belastingstelsel fors meer verdienen, maar hij heeft zijn keuze gemaakt: samenspelen met Messi, daar kan geen geld tegenop. Overigens is het niet zo dat het salaris van Aguëro per se bij die zes miljoen euro blijft in Barcelona. De contractdetails kennen wel een aantal voorwaarden, waarbij het bedrag op kan lopen als er prijzen gewonnen worden of hij een bepaald aantal wedstrijden speelt. Dat is een manier voor voorzitter Joan Laporta om toch grote spelers te halen: bij Eric García - eveneens overkomend van Manchester City en ook hij levert geld in - gebeurde hetzelfde. 

Lees ook: 'Barcelona-renovatie zet door: derde transfervrije aanwinst op rij' 

Het is de vraag of Ronald Koeman de kans krijgt om met Agüero te werken. Het is nog niet duidelijk of de oefenmeester ook na de zomer nog onder contract staat bij de Europese grootmacht. Aanvaller Agüero was eerder al duidelijk over de Nederlandse trainer: "Ik heb nog niet met Koeman gesproken. Daar heb ik niets mee te maken; het is niet mijn zaak. De club zal de beste beslissing maken over zijn toekomst."
 

Premier League

gerelateerd