Huiberts over Ajax-flirt: "Wijndal heeft level Eredivisie uitgespeeld"

2 juni 2021 – Owen Wijndal staat hoog op het verlanglijst van Ajax, maar Max Huiberts zou het niet begrijpen als de linksback naar Amsterdam gaat. De technisch directeur van AZ denkt dat het voor Wijndal beter is om de stap binnen Nederland over te slaan. De international van Oranje lijkt zelf echter niet onwelwillend tegenover een avontuur in de Johan Cruijff ArenA te staan.

Huiberts over Ajax-flirt: "Wijndal heeft level Eredivisie uitgespeeld"

Volgens Huiberts zijn de verschillen tussen AZ en Ajax helemaal niet zo groot. Daarom is de stap naar Ajax volgens hem niet de juiste voor Wijndal. "Ook hier heerst prestatiedruk en wordt op hoog niveau getraind", aldus de technisch directeur in gesprek met Voetbal International. "Ik kijk naar de weerstand op competitieniveau en die is bij beide clubs hetzelfde."

Ook het feit dat Wijndal (21) al bij het Nederlands elftal speelt, is volgens Huiberts belangrijk voor zijn beslissing. De linkervleugelverdediger heeft inmiddels zeven interlands achter zijn naam staan en is deze zomer ook van de partij op het EK. "Owen speelt inmiddels in de basis van Oranje, hoeveel groter moet de druk uit Nederland dan nog worden."

Wijndal heeft bij AZ een contract tot medio 2023 en wordt bij Ajax gezien als opvolger van Nicolás Tagliafico. De Argentijn wil deze zomer graag vertrekken uit de ArenA. "Waarom zou Owen bij een andere club opnieuw in de Eredivisie willen spelen? Hij speelt al twee jaar met groot gemak al zijn wedstrijden, heel bijzonder. Het level Eredivisie heeft hij wel uitgespeeld."

Ajax

gerelateerd