Houding Van der Water bij Heracles was 'onacceptabel'

2 juni 2021 – Silvester van der Water verdiende in de winterstop een transfer naar Orlando City, maar fraai is dat hele proces niet verlopen. De buitenspeler toonde zich nadat afgelopen zomer een transfer in het water viel niet de beste clubman en technisch directeur Tim Gilissen is dan ook maar weinig te spreken over diens houding. "Ik voorspel dat dit de komende jaren in een wereld die steeds individualistischer wordt niet minder wordt."

Houding Van der Water bij Heracles was 'onacceptabel'

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou. Stop op tijd 18+, hands24x7.nl.

Dat stelt de technisch directeur tegenover TC/Tubantia over de soap afgelopen winter. Het was niet de eerste keer dat hij had te dealen met een dergelijk probleem. "Het was een moeilijke situatie, die we eerder hadden met Adrian Dalmau. Maar ook Dessers wilde destijds in de winterstop per se naar Spanje. Er komt veel emotie bij kijken en je probeert het zo goed mogelijk te managen. Maar in het geval van Van de Water liep de emmer wel echt over en dat was onacceptabel", aldus Gilissen.

Mogelijk doet met Rai Vloet in deze zomer hetzelfde probleem voor, want voor de smaakmaker komt ongetwijfeld interesse. Volgens de 'td' zou een langer verblijf voor de middenvelder niet eens slecht zijn. "We geloven dat het goed is voor Rai om eens twee jaar bij dezelfde club te blijven om zijn status te bevestigen. We hoeven hem in elk geval niet te verkopen."

Lees ookHeracles bevestigt vertrek Van der Water: "Logisch moment"

Verder is de deur voor de transfervrije Robin Pröpper nog niet helemaal dicht ("Als hij wil blijven, dan mag hij blijven"), liggen er lijntjes naar Joey Pelupessy ("Er is oriënterend contact") en zijn er nog enkele vacatures: centraal achterin, op de linskbackpositie én voorin houdt men de opties in de gaten. "Dat kan in de spits zijn en op de flanken", aldus Gilissen.

Reacties

Eredivisie

gerelateerd