Race tegen de klok: De Bruyne mist in ieder geval oefenduels

2 juni 2021, 20:16

Bondscoach van België Roberto Martinez heeft nog een groot aantal twijfelgevallen voor de komende oefeninterlands en ook voor de start van het EK. Bij de Zuiderburen zijn er vooral grote zorgen over Kevin De Bruyne, die zaterdagavond in de Champions League-finale uitviel met een hoofdblessure na een lelijke botsing met Antonio Rüdiger. De middenvelder mist in ieder geval de oefenduels en het is nog onzeker of hij de eerste groepswedstrijd wel haalt.

België oefent donderdagavond tegen de Griekse selectie van John van 't Schip en zondag staat een oefenwedstrijd tegen Kroatië op het programma. Op de persconferentie liet Martinez weten dat niet alleen De Bruyne deze wedstrijden aan zich voorbij moet laten gaan, maar dat er meerdere spelers niet inzetbaar zijn. Zo is ook Axel Witsel niet op tijd fit voor deze wedstrijden en moeten Jan Vertonghen, Thomas Vermaelen en Eden Hazard in ieder geval het eerste duel missen.

Over De Bruyne vertelde de Spanjaard dat er nog altijd weinig duidelijk is over zijn inzetbaarheid in de groepsfase. "We staan dagelijks in contact met Kevin. Tot volgende week zullen we niet weten waar we exact staan met hem. Nu moet hij vooral ontspannen. Het is te vroeg om te zeggen of Kevin de eerste match van het EK zal halen. Eerst moet hij groen licht krijgen van de dokters en dan moeten we afwachten hoeveel trainingssessies hij kan verteren."

In het verleden hebben landgenoten Jan Vertonghen en Simon Mignolet vergelijkbare blessures gehad. "Daardoor hebben we wel ervaring en contact met een specialist in maskers." Over Mignolet zei Martinez overigens ook dat hij tegen Griekenland in de basis staat. De eerste wedstrijd op het EK van België is zaterdag 12 juni tegen Rusland.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen