De Boer: Frenkie de Jong en Wijnaldum worden vroeg gewisseld

2 juni 2021, 20:50

Het Nederlands elftal treedt woensdagavond tegen Schotland aan met het vertrouwde middenveld, bestaande uit Frenkie de Jong, Marten de Roon en Georginio Wijnaldum. Lang zullen zij niet meedoen, liet Frank de Boer weten.

De Jong en Wijnaldum voegden zich pas later bij Oranje, maar beginnen dus wel in de basis. Daar had De Boer een goede reden voor. "Zo krijgen ze een goede warming-up. Een warming-up langs de zijlijn is vaak niet zo goed als een warming-up voor de wedstrijd", legde de bondscoach uit bij de NOS. De Boer gaf ook al aan dat Davy Klaassen en Ryan Gravenberch na een halfuur als vervangers van de twee basisspelers zullen invallen.

Opmerkelijke naam in de basis bij Oranje is Jurriën Timber, die met Matthijs de Ligt en Stefan de Vrij het centrum vorm. "Joel Veltman heeft de laatste weken bijna niet gespeeld, die heeft last van zijn kuit en kan hooguit één helft spelen. Dan begin je met Jurrien, want Nathan Ake en Daley Blind zijn er tegen Georgië pas", doelt hij op het duel van komend weekend.

Volg de eerste oefeninterland van Oranje richting het EK hier live.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen