Frankrijk en Engeland zegevieren, Duitsland gelijk

2 juni 2021, 22:54   Bijgewerkt: 2 juni 2021, 23:03

Frankrijk heeft de rentree van Karim Benzema opgeluisterd met een overwinning. De ploeg van Didier Deschamps, die mogelijk kan worden gezien als de topfavoriet voor EK-winst, rekende met 3-0 af met Wales. Ook Engeland boekte een overwinning.

Frankrijk - Wales 3-0

Uiteraard waren bij Frankrijk tegen Wales de ogen gericht op Karim Benzema, die na zes jaar zijn rentree maakte bij de regerend wereldkampioen. De spits vormde samen met Kylian Mbappé en Antoine Griezmann de droomvoorhoede tegen Wales. Dat zorgde er echter niet voor dat het snel begon te lopen. Frankrijk kwam wat roestig uit de startblokken tegen Wales en liet na een klein halfuur na om de 1-0 te scoren. Benzema mocht aanleggen voor een strafschop, maar zag Danny Ward van Wales knap redding brengen. Het was al de derde keer dat hij een penalty niet verzilverde in dienst van Frankrijk. Omdat Wales via Naco Williams van Liverpool een rode kaart kreeg bij die penalty, speelde Frankrijk lange tijd met een man meer.

Dat overtal betaalde zich uiteindelijk uit, al moet gezegd dat Wales aardig stand kon houden. Nog voor rust maakte Mbappé de eerste treffer van de avond door de bal vanuit de lucht in het doel te werken. Kort na rust viel de beslissing in het voordeel van Frankrijk, toen Griezmann de 2-0 scoorde. In de tweede helft was Benzema overigens nog wel betrokken bij de 3-0, die werd gescoord door Ousmane Dembélé na een bal op de paal.

Engeland - Oostenrijk 1-0

Engeland kan gezien worden als een outsider voor het EK, gezien de sterke selectie die Gareth Southgate heeft. Verrassend was het dan ook niet dat de ploeg in de tweede helft op voorsprong kwam. Buyako Saka van Arsenal brak de ban in de tweede helft door de bal binnen te lopen bij de tweede paal. Oostenrijk beet nog wel van zich af, door via een geweldig schot van Marcel Sabitzer bijna te scoren. Zijn inzet werd geweldig gepakt door Jordan Pickford en op die manier kon Engeland de overwinning over de streep trekken. Opvallend was overigens dat Jesse Lingard in de basis stond bij Engeland, terwijl hij niet mee gaat naar het EK. Oostenrijk, tegenstander van Oranje op het EK, is de voorbereiding dus begonnen met een nederlaag. Zorgen waren er bij Engeland overigens ook door het uitvallen van Trent Alexander-Arnold in de tweede helft.

Duitsland - Denemarken 1-1

Duitsland en Denemarken hebben woensdag met 1-1 gelijkgespeeld tegen elkaar. Florian Neuhaus van Borussia Mönchengladbach maakte kort na rust de 1-0, maar Denemarken kwam langszij. Twintig minuten voor tijd produceerde Yussuf Poulsen de gelijkmaker na een geweldige pass van Christian Eriksen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen