De Vrij optimistisch: "Hebben veel goede dingen gezien"

3 juni 2021, 08:27

Stefan de Vrij is van mening dat het Nederlands elftal niet in de stress moet schieten na het gelijkspel tegen Schotland. De centrumverdediger vindt dat het 352-systeem dan ook niet meteen moet worden afgebrand. De speler van Internazionale denkt dat er nog genoeg tijd is om voor het EK een goede manier van spelen erin te slijpen. Toch blijft hij ook kritisch.

"Er is voor ons veel werk aan de winkel", aldus De Vrij in gesprek met het Algemeen Dagblad. "Het was de eerste keer dat we zo speelden. We hebben veel goede dingen gezien, maar ook veel dingen die voor verbetering vatbaar zijn. Maar in elf dagen tot de start van het toernooi is dat mogelijk. We moeten veel tijd besteden aan trainingen, videoanalyses en besprekingen. Maar dat geldt eigenlijk voor elk systeem, niet alleen specifiek voor het systeem dat wij nu speelden."

De Vrij speelt bij Inter al langer in dit systeem en stond gisterenavond met Matthijs de Ligt en Jurriën Timber in het hart van de defensie. "Ik heb eigenlijk altijd in dit systeem gespeeld de laatste jaren. Voor veel jongens is het nieuw. Of we na vanavond al moeten denken aan een herbezinning? Dat weet ik niet, dat moet je aan de trainer vragen", vervolgde De Vrij, die als geen ander weet welke dingen belangrijk zijn om dit systeem te spelen.

"Je moet bij dit systeem kijken naar de restverdediging, naar de omschakeling. Communicatie is echt heel belangrijk. Je moet niet altijd maar naar voren, je kunt niet zomaar uitstappen, eerst moet je in positie komen, samen een blok vormen. Daar moet je veel tijd aan besteden en dat levert automatismen op. Het gaat nu om details. En afspraken maken. Bij Inter is de titel met dit systeem het resultaat van twee jaar intensief samenwerken."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen