De Wit: "Dan gaan we nóg meer voor elkaar door het vuur"

3 juni 2021, 08:50

Dani de Wit betreedt vanavond (21.00 uur) als aanvoerder van Jong Oranje het veld voor de wedstrijd tegen Jong Duitsland. In de halve finale van het EK neemt de ploeg van Erwin van de Looi het voor de tweede keer dit toernooi op tegen onze Oosterburen. De Wit heeft veel vertrouwen in een goede afloop, al weet hij dat hij en zijn ploeggenoten dit keer anders voor de dag moeten komen.

"Tegen Duitsland speelden we een van onze weinige mindere wedstrijden van de afgelopen twee jaar", vertelt De Wit in gesprek met De Telegraaf. De ontmoeting in de groepsfase eindigde in 1-1. "We toonden te veel ontzag. En het besef dat we véél meer kunnen, leek er toen niet te zijn. We moeten gewoon lekker voetballen, zonder ontzag. Die Fransen hadden spelers van 30 tot 50 miljoen euro rondlopen, maar dat zegt niet alles."

Jong Oranje eindigde na een matige start van het EK alsnog als groepswinnaar. Vervolgens werd titelfavoriet Jong Frankrijk verrassend verslagen (2-1) in de kwartfinales. Een late treffer van Myron Boadu bezegelde het lot van de Fransen. "Wij geven niet zomaar op, weten ook als we achterstaan dat ons moment komt en we uit het niets kunnen scoren. Dat zal ook tegen Duitsland zo zijn."

De Wit zag enkele ploeggenoten onlangs doorgeschoven worden naar het grote Oranje. Dat is volgens de middenvelder van AZ echter geen reden om minder te presteren op het EK. "We weten dat we nóg meer moeten geven als toppers als Cody Gakpo, Jurriën Timber en Teun Koopmeiners worden doorgeschoven. Juist als de mensen dan denken dat dit Jong Oranje uit elkaar zal vallen, gaan we nóg meer voor elkaar door het vuur. Er blijft altijd veel kwaliteit over."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen