Krantenoverzicht: "Chagrijn en cynisme dreigen voor Oranje"

3 juni 2021, 12:25   Bijgewerkt: 3 juni 2021, 14:16

De Nederlandse kranten waren donderdagochtend niet mals over het vertoonde spel van Oranje. De ploeg van bondscoach Frank de Boer speelde in Portugal met 2-2 gelijk tegen Schotland. Het was in Faro zoeken naar lichtpuntjes in aanloop naar de eerste groepswedstrijd van het EK.

Volgens Valentijn Driessen van De Telegraaf leek het spel van Oranje helemaal nergens op. De plannen met het 352-systeem zijn volgens Driessen dan ook mislukt, al zag hij ook een sterke schakel bij het Nederlands elftal. "De meeste indruk maakte de vrijuit spelende debutant Jurriën Timber. Hij was sterk aan de bal, leed bijna geen balverlies en speelde vrijwel alles naar voren. Die jongen is pas negentien, maar het lijkt alsof hij al twintig jaar in Oranje speelt. Ik vond hem de beste verdediger, eigenlijk was hij zelfs de beste speler. Memphis maakte het ook weer waar. Die tandem met Georginio Wijnaldum moet De Boer nooit uit elkaar halen."

Willem Vissers was op zijn beurt in De Volkskrant minder positief. "In een tot droefenis stemmende wedstrijd van intense saaiheid dienden Nederland en Schotland een voorproefje op van wat op het EK een rijke maaltijd moet worden. Het was nog een smakeloos prutje, waarbij het de vraag is welke ingrediënten bondscoach Frank de Boer weet toe te voegen. Alle zwaktes van Oranje lagen genadeloos bloot. De angst, het gebrekkige tempo, het onvermogen, het gebrek aan creativiteit", aldus Vissers, die Weghorst vond tegenvallen. "Alsof hij had meegedaan aan een prijsvraag waarvan de winnaar aan een echte interland mocht meedoen."

In het Algemeen Dagblad grijpt Sjoerd Mossou terug naar het WK van 2014, waarop Louis van Gaal ook in een soort 532-systeem speelde. "Oranje bevestigde daarmee exact wat op het WK van 2014 ook al bleek: in een 532-systeem is het verdomd moeilijk om tot een snelle opbouw en vloeiend positiespel te komen, en al helemaal tegen teams die vanuit een gedegen organisatie spelen. Richting het laatste oefenduel met Georgië van zondag in Enschede dreigt voor Oranje wel een sfeer van chagrijn en cynisme, nota bene vlak voor het eerste eindtoernooi in zeven jaar. De korte, wat rommelige voorbereiding van bondscoach Frank de Boer biedt vooralsnog meer vraagtekens dan antwoorden."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen