Debutant Timber: "Ik heb mezelf op een goede manier laten zien"

3 juni 2021, 11:26

Jurriën Timber kijkt met een goed gevoel terug op zijn debuut in het Nederlands elftal. Oranje speelde in een zeer teleurstellende wedstrijd met 2-2 gelijk tegen Schotland, maar de Ajacied gold als een van de weinige lichtpuntjes bij de ploeg van Frank de Boer. De negentienjarige verdediger was na afloop ook tevreden met zijn eigen inbreng.

"Ik probeerde er zoveel mogelijk van te genieten", vertelde Timber op de persconferentie na vragen van ESPN. "De 2-2 is jammer, maar ik mag trots zijn. Ik denk dat het wel prima ging. Er stonden veel goede spelers om me heen, dus ik probeerde lekker mee te voetballen. Stefan de Vrij is gewend om in een 532-systeem te spelen. Zijn coaching maakte het ook gemakkelijk voor mij."

De Boer was op zijn beurt ook tevreden met het spel van de jongeling. "Je wil jezelf heel graag laten zien aan de spelers en trainer", vervolgde Timber, die 69 minuten werd afgelost door Steven Berghuis. "Dat heb ik de afgelopen dagen gedaan en dat is goed gelukt. Ik heb mezelf op een goede manier laten zien, als je een goede wedstrijd speelt biedt dat persperctief. Als team moeten we verder gaan bouwen."

Valentijn Driessen sprak in De Telegraaf kritisch over het zwakke spel van Oranje, maar ook hij vond Timber uitstekend spelen tegen de Schotten. "Hij was sterk aan de bal, leed bijna geen balverlies en speelde vrijwel alles naar voren. Die jongen is pas negentien, maar het lijkt alsof hij al twintig jaar in Oranje speelt. Ik vond hem de beste verdediger, eigenlijk was hij zelfs de beste speler."

Lees ook: Krantenoverzicht: "Chagrijn en cynisme dreigen voor Oranje"

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen