Inzaghi moet grote schoenen kampioenenmaker Conte vullen

3 juni 2021, 13:21

Inter heeft Simone Inzaghi aangesteld als nieuwe trainer. De kampioen van Italië maakt donderdag via de officiële kanalen bekend dat de 45-jarige Italiaanse oefenmeester een verbintenis voor twee seizoenen heeft getekend. Inzaghi komt over van Lazio en is in Milaan de opvolger van Antonio Conte, die kortgeleden zijn contract inleverde.

Vrijwel direct na het vertrek van Conte werd Inzaghi door Italiaanse media al naar voren geschoven als nieuwe trainer van Inter. Het mag dan ook geen verrassing heten dat de voormalig aanvaller aan de slag gaat in Milaan. Inter wordt zijn tweede club als trainer. Vanaf 2016 was het jongere broertje van Filippo Inzaghi werkzaam bij Lazio.

In Milaan heeft Inzaghi grote schoenen te vullen. Inter legde afgelopen seizoen immers beslag op de Italiaanse titel. Inzaghi kan komend seizoen in elk geval beschikken over Romelu Lukaku. De Belgische topspits gaf woensdag aan een positief gesprek te hebben gehad met zijn nieuwe trainer, al wilde hij niet prijsgeven wie dat was. "Ik blijf", zei hij.

Het is vooralsnog niet bekend waar de voorganger van Inzaghi, Conte, zijn loopbaan voortzet. Het gerucht doet de ronde dat Tottenham Hotspur de succestrainer wil inlijven. Conte was al een keer eerder werkzaam in de Premier League. Als trainer van Chelsea wist hij beslag te leggen op de Engelse titel en de FA Cup.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen