Schalke 04 neemt na half seizoen alweer afscheid van Huntelaar

3 juni 2021, 14:08   Bijgewerkt: 3 juni 2021, 14:28

Klaas-Jan Huntelaar heeft zijn laatste wedstrijd voor Schalke 04 gespeeld. De Duitse club maakt donderdag via de officiële kanalen bekend dat het aflopende contract van de de 37-jarige Nederlandse spits niet wordt verlengd. Huntelaar verliet afgelopen winter Ajax om Schalke te helpen in de missie om niet uit de Bundesliga te degraderen.

Die missie mislukte. Schalke eindigde namelijk op de laatste plaats in de Bundesliga en komt daardoor volgend seizoen uit op het tweede niveau van Duitsland. Huntelaar kon zijn oude liefde niet behoeden voor degradatie. Mede door blessureleed kwam hij tot slechts negen optredens in de Bundesliga, waarvan hij drie wedstrijden speelde nadat Schalke al was gedegradeerd. Scoren deed hij sinds zijn terugkeer tweemaal.

Technisch directeur Peter Knäbel sprak eind april de hoop uit dat Huntelaar zijn aflopende contract zou verlengen, maar de club heeft nu toch besloten om de samenwerking te beëindigen. Ook Sead Kolasinac, gehuurd van Arsenal, vertrekt. "Deze beslissing doet ons op zowel sportief als menselijk vlak pijn. Gezien het huidige budget en de structuur van de selectie is er geen alternatief, zo eerlijk moeten we zijn", aldus Knäbel.

"Met het oog op de korte voorbereiding en de vroege start van het nieuwe seizoen, kunnen we hier niet nog weken over doen. We hebben daarom besloten om duidelijkheid te scheppen", zegt Knäbel, die ook de spelers zo snel mogelijk duidelijkheid wilde verschaffen. "Daar hebben zij met hun verdiensten recht op. We zijn ze zeer dankbaar dat zij hun geliefde club een half jaar hebben gesteund. Het is duidelijk hoe belangrijk Schalke voor ze is en hoezeer zij zich met de club verbonden voelen."

Einde loopbaan?

Het is nog niet duidelijk wat de beslissing van Schalke betekent voor de voetbaltoekomst van Huntelaar. In december gaf de routinier aan bezig te zijn aan zijn laatste seizoen als profvoetballer, maar daarbij hield de oud-spits van PSV, De Graafschap, AGOVV, sc Heerenveen, Ajax, Real Madrid en AC Milan nog wel een kleine slag om de arm.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen