Mvogo krijgt weinig te doen bij monsterzege Zwitserland

3 juni 2021, 20:29   Bijgewerkt: 3 juni 2021, 20:42

PSV-doelman Yvon Mvogo stond vanavond voor de vierde keer in zijn carrière onder de lat namens de Zwitserse nationale ploeg. Veel hoefde hij daar echter niet te doen. Slechts één redding was nodig om zijn doel schoon te houden, terwijl zijn teamgenoten er voorin op los scoorden. Liechtenstein werd uiteindelijk met 7-0 verslagen.

Zwitserland bereidt zich momenteel voor op een zware, maar niet onmogelijke EK-poule. Italië, Turkije en Wales zijn de tegenstanders van het land, dat Mvogo mee zal nemen naar het toernooi. De laatste vier wedstrijden werden gewonnen (eerder deze week won Zwitserland nog met 2-1 van de Verenigde Staten) en vandaag zou de vijfde volgen. Zwitserland trad aan in een B-ploeg en zag zo ook de reservespelers vertrouwen tanken.

Dat gold in ieder geval voor Mario Gavranovic. De spits van Dinamo Zagreb was na 19 minuten goed voor de openingstreffer - overigens het enige doelpunt van de eerste helft - en maakte er in het laatste kwartier nog twee om zijn hattrick te completeren. Ook Young Boys-middenvelder Chrstian Fassnacht kon twee treffers bijschrijven. Edimilson Fernandes (FSV Mainz) maakte er één en Liechtenstein-aanvaller Noah Frick werkte nog een bal in eigen doel.

Ook Mvogo maakte deel uit van het B-team, maar kon en hoefde zich niet te laten gelden. Met slechts één redding had hij een minimale bijdrage aan de zege. Overigens is de kans groot dat hij het op het EK met een rol als bankzitter zal moeten doen. Yann Sommer, doelman van Borussia Mönchengladbach, is normaal gesproken eerste keus onder de lat.