Pijnlijk einde van seizoen: blessure kost Alexander-Arnold EK

3 juni 2021, 20:52

Een nachtmerrie is werkelijkheid geworden voor Trent Alexander-Arnold. Ondanks dat hij geen topseizoen heeft gedraaid mocht de rechtsback van Liverpool zich opmaken voor het EK, maar tijdens de oefeninterland tegen Oostenrijk viel hij uit met een blessure. Een dag later werd bekend waar al voor gevreesd werd: Alexander-Arnold mist het toernooi.

Dat meldden zowel de Engelse voetbalbond als zijn club Liverpool donderdagavond. 'Een scan heeft bevestigd dat hij het komende toernooi niet in actie kan komen. Daarom heeft hij de Engelse ploeg verlaten en is hij teruggekeerd naar zijn club om daar te revalideren', schreef de bond. Daar werd aan toegevoegd dat pas na de oefenwedstrijd tegen Roemenië van aanstaande zondag een vervanger wordt opgeroepen. 

Wat de blessure extra zuur maakt, is dat het behalen van de definitieve selectie een enorme opluchting voor de 22-jarige back geweest moet zijn. Alexander-Arnold werd eerder namelijk uit de selectie gelaten wegens zijn tegenvallende prestaties van dit seizoen. Bovendien is de concurrentie op rechtsback met Reece James, Kyle Walker en Kieran Trippier moordend. Of hij het EK zou mogen spelen was nog maar de vraag, maar hij werd uiteindelijk toch in de selectie opgenomen. Zijn avontuur strandt nu dus echter in de voorbereiding.

Gezien de drie genoemde concurrenten, zal het gemis van Alexander-Arnold voor de ploeg zelf goed op te vangen zijn. Engeland beschikt sowieso over een selectie die hoge ogen kan gooien, met blikvangers als onder meer Harry Kane, Mason Mount, Phil Foden en Jadon Sancho. De ploeg begint op 13 juni aan de groepsfase, waarin Kroatië, Schotland en Tsjechië de tegenstanders zijn.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen