Nipte zege Oekraïne richting duel tegen Oranje; ook Turkije wint

3 juni 2021, 21:50   Bijgewerkt: 3 juni 2021, 22:07

Oekraïne heeft voor het eerst sinds de Nations League-stunt tegen Spanje (1-0) in oktober 2020 weer een wedstrijd gewonnen. De tegenstander van Oranje in de groepsfase van het EK boekte in een oefenwedstrijd een nipte 1-0 zege op Noord-Ierland. Gezien de kansenverhoudingen had die score echter een stuk hoger moeten oplopen.

De resultaten van Oekraïne in aanloop naar het EK zijn wisselvallig te noemen. Zoals gezegd won het land in oktober nog van Spanje en in maart hield het Frankrijk op 1-1, maar daar staan ook een aantal teleurstellende uitslagen tegenover. Zo eindigden ook de laatste drie wedstrijden in 1-1, terwijl de tegenstanders van toen - achtereenvolgens Finland, Kazachstan en Bahrein - op papier gewoon verslagen moesten worden. 

Dat gold vandaag ook voor Noord-Ierland, al pakte het nu beter uit. Al na tien minuten kopte Oleksandr Zubkov - spits van Ferencvaros - Oekraïne op 1-0. Dat die stand ook na 90 minuten nog op het scorebord stond, had alles te maken met de scherpte voor het doel van de ploeg. Op alle vlakken was Oekraïne de betere partij, maar het verzuimde de kansen af te maken. 

Oekraïne speelt nog één oefenwedstrijd voor het op 13 juni in Amsterdam tegen Oranje de eerste EK-wedstrijd speelt. Cyprus is op maandag 7 juni de tegenstander. Een dag eerder speelt het Nederlands elftal zelf het laatste oefenduel, thuis tegen Georgië.

Turkije - Moldavië 2-0

Ook Turkije herpakte zich vanavond na een teleurstellend resultaat (0-0 tegen Guinee) eerder in de week. Door doelpunten van Burak Yilmaz en Cengiz Under waren de Turken met 2-0 te sterk voor Moldavië. Orkun Kökcü kwam in de 68e minuut in de ploeg, voor Halil Dervisoglu waren geen speelminuten weggelegd. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen