Ook België stelt teleur in eerste oefenwedstrijd

3 juni 2021, 22:37   Bijgewerkt: 3 juni 2021, 22:48

België geldt als een van de kanshebbers tijdens het komende EK, maar begon net als Nederland niet lekker aan de voorbereiding op het toernooi. In het oefenduel tegen het Griekenland van bondscoach John van 't Schip bleven de Belgen steken op een 1-1 gelijkspel. 

Veel grote namen ontbraken nog altijd bij de Belgen. Jan Vertonghen, Thomas Vermaelen, Eden Hazard en Thibaut Courtois krijgen rust in aanloop naar het EK, terwijl Kevin de Bruyne en Axel Witsel nog herstellende zijn van hun blessures. Toch leek er met spelers als Romelu Lukaku en Yannick Carrasco voldoende kwaliteit op het veld te staan om Griekenland - overigens met Vangelis Pavlidis in de basis - te verslaan. 

Het was dan ook Carrasco die na twintig minuten spelen een goede één-twee aanging met Thorgan Hazard. Laatstgenoemd kon vervolgens eenvoudig binnenschieten. Toch wisten de Belgen niet te overtuigen, wat na rust werd afgestraft. Uit een vrije trap werd in eerste instantie tegen de paal gekopt, maar via de rebound schoot verdediger Georgios Tzavellas de gelijkmaker binnen.

Het bleef 1-1 en dus beleefden ook de Belgen een teleurstellende start aan de korte voorbereiding op het EK. Op 12 juni zal de ploeg van Roberto Martínez er moeten staan: dan speelt België de openingswedstrijd tegen Rusland. Daarvoor wacht aanstaande zondag nog één test, thuis tegen Kroatië. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen