Botman stellig: "We hebben dit aan onszelf te wijten"

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Aangeboden door

3 juni 2021 – Sven Botman kon zijn uitstekende kampioensjaar met Lille geen goed vervolg geven bij Jong Oranje. In de halve finale van het jeugd-EK sneuvelde de ploeg vanavond door met 1-2 te verliezen van Duitsland. Na afloop was Botman zichtbaar geïrriteerd over de nederlaag.

Botman stellig: "We hebben dit aan onszelf te wijten"

Claim tot 5 keer een €10,00 freebet bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Botman wilde na afloop niet stellen dat de Duitsers kwalitatief te goed waren voor Oranje. "We hebben dit aan onszelf te wijten", zei hij stellig tegenover de NOS. "De manier waarop je begint, dan kom je gelijk op een 0-2 achterstand. Dan is het heel moeilijk om nog 2-2 te maken."

"Hun buitenspelers stonden heel erg naar binnen", legde Botman het probleem van de openingsfase uit. "Daardoor kwam het centrum tegen drie man te spelen. Dat speelden ze goed uit en dat moesten wij beter doen. De wedstrijd was toen nog niet verloren, maar het is geen lekker begin." In het restant van de wedstrijd probeerde Jong Oranje terug te komen, maar zag Botman hoe zijn ploeg stuitte op de goed georganiseerde Duitse defensie. "We maakten nog 1-2, maar we creëerden niet wat we wilden creëren."

Hoewel Nederland terug kan kijken op een goed toernooi, is de teleurstelling groot. "We hadden al het gevoel dat het mogelijk was, maar met Frankrijk hadden we op papier de moeilijkste tegenstander. Als je die verslaat, hoop je op iets mooi. Dan is het zuur dat je deze verliest", aldus Botman. 

 • Senegal - Nederland, actie Adv

  Claim tot 5 keer een €10,00 freebet bij Jacks.nl

  Maak een account bij Jacks.nl en krijg bij je eerste storting 5 freebets van €10,00.

  Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

 • Reacties

  Eredivisie

  gerelateerd