'RKC en De Graafschap jagen op dezelfde trainer'

4 juni 2021, 08:43

Vitesse moet serieus rekening houden met een zomers vertrek van Joseph Oosting. De rechterhand van Thomas Letsch is bij zowel RKC Waalwijk als De Graafschap in beeld, schrijft De Telegraaf. Beide clubs zijn voor het nieuwe seizoen op zoek naar een hoofdtrainer.

RKC hoopt Oosting vast te leggen als opvolger van Fred Grim, die ervoor heeft gekozen om zijn loopbaan voort te zetten bij competitiegenoot Willem II. De Graafschap is na het ontslag van Mike Snoei eveneens op zoek naar een nieuwe trainer. Onder meer Mitchell van der Gaag (Jong Ajax), Hans de Koning en Alfons Groenendijk (beiden clubloos) zijn in verband gebracht met de vacante trainerspost.

Omroep Gelderland maakt eveneens melding van de belangstelling van De Graafschap voor Oosting. De assistent-trainer bevestigt tegenover het regionale medium zelfs dat hij is gepolst door de club die het voorbije seizoen promotie naar de Eredivisie misliep. "Ik ga daar niet over liegen, maar op dit moment heb ik vakantie na een zwaar en lang seizoen bij Vitesse. Bovendien heb ik daar een doorlopend contract", laat hij weten. Verwacht wordt dat Oosting niet zal ingaan op de interesse van De Graafschap.

RKC lijkt betere papieren te hebben om Oosting in te lijven. Volgens Voetbal International is deze week een delegatie van de club uit Waalwijk naar naar het vakantieadres van de trainer in Italië afgereisd om met hem om tafel te gaan. Oosting zou Vitesse hebben laten weten dat hij de overstap naar RKC wil maken.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen