Polak ziet rol als rechterhand van Ten Hag wel zitten

4 juni 2021, 10:20

Sjaak Polak staat als hoofdtrainer van ADO Den Haag Vrouwen op eigen benen, maar ziet een toekomstige rol als assistent-trainer ook wel zitten. De voormalig middenvelder denkt veel te kunnen leren van Ajax-coach Erik ten Hag, met wie hij in het verleden samenspeelde bij FC Twente.

"Mensen zien Erik soms als een lulletje rozenwater, maar hij is gewoon een fantastische kerel en ik vind het fascinerend om te zien wat hij allemaal doet bij Ajax. Met grote jongens werken en ze ook gewoon beter maken", vertelt Polak in de vrijdageditie van De Telegraaf. "Erik is een geweldige trainer. Je bent gek als je niet van hem wil leren."

Polak hoopt deze zaterdag zijn eerste prijs met ADO Den Haag Vrouwen te winnen. De Hagenaren staan namelijk in de bekerfinale. PSV is de favoriet, weet ook Polak. De trainer is vooral beducht voor de Eindhovense aanval. "Ja, want zo'n Joëlle Smits is gewoon een moordenaar toch? Die hep geen genade, hè. Maar PSV heeft meer wapens. We hebben iets bedacht, maar wat we precies gaan doen, ga ik niet zeggen."

Voor het succes met ADO heeft Polak hard moeten knokken. "Ik trof bij mijn komst een ploeg zonder zonder zelfvertrouwen aan. De meiden waren bang om fouten te maken. Ik had bij wijze van spreken 24 tassen, overal zat een portie vertrouwen in, maar welk nummer hoorde bij welke tas? Daar moest ik mee aan slag."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen