'Koeman kan bijna eerste naam van 'zwarte lijst' schrappen'

4 juni 2021, 10:54

Junior Firpo lijkt zijn langste tijd bij FC Barcelona te hebben gehad. De 24-jarige linkervleugelverdediger kwam het voorbije seizoen weinig aan spelen toe en zou van Ronald Koeman mogen uitkijken naar een nieuwe club. AC Milan is een van de clubs die Koeman wel zou willen verlossen van Firpo.

Zowel het Italiaanse La Gazzetta Dello Sport als het Spaanse Mundo Deportivo schrijft dat Firpo in beeld is bij de club uit Milaan. Het wordt lastig voor AC Milan om Diogo Dalot nog een seizoen te huren van Manchester United, waardoor er een nieuwe back-up voor eerste linksback Theo Hernández moet worden aangetrokken. Firpo zou de vacante plek in de selectie van AC Milan kunnen invullen.

Koeman zal een vertrek van de linksback niet tegengehouden. AS schreef eerder al dat Firpo op de 'zwarte lijst' van de Nederlandse trainer staat. Daarop prijken ook de namen van Matheus Fernandes, Miralem Pjanic, Neto Murara, Martin Braithwaite, Samuel Umtiti, Philippe Coutinho, Francisco Trincao and Riqui Puig. In het geval van Trincao en Puig gaat het om een vertrek op huurbasis, daar Barça ze niet wil verkopen.

Er zijn meer clubs die Firpo willen inlijven. Ook West Ham United en Southampton zouden in de markt zijn voor de verdediger die Barcelona twee jaar geleden nog achttien miljoen euro (exclusief bonussen) kostte. Barça zou een vraagprijs van circa vijftien miljoen hanteren voor Firpo.

Tegenover het mogelijke vertrek van Firpo staat in elk geval de komst van Sergio Agüero, Eric García en Emerson. Waarschijnlijk worden op korte termijn ook Memphis Depay en Georginio Wijnaldum aangetrokken door de Catalaanse club.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen