De Boer eist beterschap: "Voor mijn gevoel gaat het om details"

4 juni 2021, 11:56

Het Nederlands elftal kent een nogal stroeve voorbereiding op het EK. De slippertjes van Frank de Boer, de vaccinatiebereidheid van de selectie, de Jasper Cillessen-soap en de teleurstellende wedstrijd tegen Schotland: het zorgt er allemaal voor dat Oranje allesbehalve rustig toeleeft naar de eindronde.

Met name de remise tegen Schotland baart zorgen. Oranje startte in Portugal in een 5-3-2-systeem en schakelde in de tweede helft om naar 4-3-3. "Zo hebben we de laatste twintig minuten gespeeld tegen Schotland. Toen kregen we er wel de druk op en kwamen de Schotten niet meer van de eigen helft", vertelt De Boer tegenover De Telegraaf.

Het verbaasde De Boer niet dat het in het 4-3-3-systeem beter liep. "Dat wist ik bij voorbaat, maar ik wil dat andere systeem ook onder de knie krijgen met Oranje. Als je trouwens vanaf de eerste seconde 4-3-3 speelt, kost dat veel kracht en conditie en kan je later in de problemen komen. In de tegenaanval verrast worden. Je loopt meer risico."

Komende zondag speelt Oranje zijn laatste wedstrijd richting het EK. Georgië is dan de tegenstander. "Het moet een stuk beter. Voor mijn gevoel gaat het om details en ik ga ervan uit dat we het kunnen en de spelers ervoor hebben. Zondag tegen Georgië wil ik zien dat we stappen hebben gemaakt."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen