EK-Glazen Bol: Football's Coming Home aan de hand van Kane

4 juni 2021, 18:00

De start van Europees kampioenschap nadert: de eerste wedstrijd komt steeds dichterbij en de voorbereiding is in volle gang. Welke land gaat verrassen, welk land valt tegen en wie gaat er uiteindelijk met felbegeerde beker aan de haal? FCUpdate.nl blikt in de Glazen Bol-serie vooruit met redacteurs en vandaag in deel II: Remco Jacobi.

Oranje: in het spoor van 2014

Het aanstaande toernooi doet wat betreft verwachtingen denken aan het WK 2014. Ook toen waren de verwachtingen enorm laaggespannen, en viel het onder Louis van Gaal geweldig in elkaar met bijna een finaleplek tot gevolg. Het zou zomaar eens kunnen gebeuren dat Oranje ook dit toernooi gaat verrassen, al moet gezegd dat Frank de Boer als trainer natuurlijk veel minder in zijn mars heeft dan Van Gaal. Maar als het met een redelijk volle Johan Cruijff ArenA achter de ploeg ineens gaat lopen tegen Oekraïne, kan Oranje zomaar in een flow komen. De ploeg heeft met de prestaties in het verleden wel bewezen echt een team te zijn, dat vooral tegen betere ploegen goed voor de dag komt.

Winnaar: Engeland

Tegenvaller: België

Op de afgelopen toernooien schurkte België met een fantastische groep tegen successen aan op het EK en het WK, maar was het steeds net niet. Dit toernooi gaan onze Zuiderburen echt door het ijs zakken. Er is nauwelijks doorgeselecteerd, waardoor de ploeg uit veelal oude spelers bestaat die niet meer top zijn. Dat heeft natuurlijk ook te maken met het feit dat de nieuwe generatie nauwelijks op de deur klopt. Dat Toby Alderweireld, Thomas Vermaelen en Jan Vertonghen er gewoon weer bij zijn en veel kans maken op een basisplek, zegt wel wat. Verder is Eden Hazard hopeloos uit vorm en beginnen Kevin De Bruyne en Axel Witsel geblesseerd aan het toernooi. Niet lekker.

Verrassing: Zwitserland

Topscorer: Harry Kane

Topscorer worden op een groot toernooi, Harry Kane heeft er ervaring mee. De topspits van Tottenham Hotspur flikte dat ook al op het WK 2018 en is dit toernooi misschien nog wel beter. De aanvaller is 27 jaar en in de bloei van zijn loopbaan. Bovendien hoopt de spits op een transfer en dus zal hij zich absoluut in de kijker willen spelen. Daarnaast speelt hij in een ploeg die behoorlijk goed draait.

Deze speler maakt het eerste doelpunt: Buruk Yilmaz

Dit land blijft zonder punten: Finland

Topscorer Oranje: Memphis Depay

Beste speler van het toernooi: Phil Foden

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen