"Waar ik spijt van heb? Dat we Van Persie niet hebben gehaald"

4 juni 2021 – Andrea Agnelli en Fabio Paratici hebben vrijdag teruggeblikt op hun jarenlange samenwerking bij Juventus. Na elf jaar trouwe dienst houdt Paratici het deze zomer voor gezien in Turijn. Het aflopende contract van de bestuurder is niet verlengd en naar het zich laat aanzien is Paratici op weg naar Tottenham Hotspur.

"Waar ik spijt van heb? Dat we Van Persie niet hebben gehaald"

Onder het bewind van Paratici werden veel topspelers naar Juventus gehaald, weet ook Agnelli. "Daarbij denk ik aan Carlos Tévez, Paulo Dybala en Cristiano Ronaldo", aldus Agnelli tijdens een speciale persbijeenkomst. "Het enige waar ik spijt van heb is dat wij Robin van Persie niet hebben gehaald. We hebben een keer thuis met hem gegeten en hadden hem een paar weken eerder bezocht."

Waarschijnlijk vond het etentje met Van Persie plaats in het seizoen 2011/12. Dat was het laatste seizoen van de Nederlandse aanvaller als speler van Arsenal. Niet Juventus, maar Manchester United ging destijds aan de haal met de handtekening van Van Persie. Voormalig Arsenal-manager Arsène Wenger gaf al eens aan dat Juventus in 2012 had verzuimd Van Persie in te lijven.

Juventus deed in de zomer van 2012 alsnog zaken met Arsenal. Op Deadline Day namen de Italianen Nicklas Bendtner op huurbasis over van de Londense club. Eerder deze week maakte de Deense spits bekend een punt achter zijn loopbaan te zetten.

Serie A

gerelateerd