Coronatest op wedstrijddag verplicht voor EK-bezoekers

4 juni 2021, 16:21

De supporters die een kaart hebben bemachtigd voor een wedstrijd van het Nederlands elftal van het EK moeten op de wedstrijddag een coronatest afleggen. Omdat de duels onder de Fieldlab-evenementen vallen, is dat een verplichting die vanuit de overheid opgelegd is. Er worden desondanks geen problemen verwacht bij de teststraten.

Dat heeft de KNVB laten weten tegenover het Algemeen Dagblad. "De bezoekers kunnen een locatie in hun eigen regio kiezen en er zijn veel tijdsloten beschikbaar", stelt een woordvoerder van de voetbalbond tegenover de ochtendkrant. Dat het op de dag zelf moet, is best opmerkelijk: normaliter kan er bij Testen voor Toegang tot veertig uur voor het evenement getest worden, maar dat is bij Fieldlabs dus niet het geval.

"De Stichting Open Nederland, die de toegangstests regelt, zegt dat er een genoeg capaciteit voor is", legt de woordvoerder uit. Daarbij gaat het dus alleen om de wedstrijden op het EK: voor de oefenwedstrijd tegen Georgië in Enschede geldt juist weer het Testen voor Toegang, omdat het een ander evenement is dan de EK-duels, waar veel meer supporters welkom zijn.

Fans bij de Leeuwinnen

Niet alleen het Nederlands elftal zijn supporters aanwezig in deze zomer, ook de Leeuwinnen kunnen weer fans op de tribunes ontvangen. Bij de oefeninterland tussen de OranjeLeeuwinnen en Noorwegen op dinsdag 15 juni in het stadion van FC Twente zijn 7.500 toeschouwers welkom. Toeschouwers die daarbij aanwezig mogen zijn, kunnen weer veertig uur van te voren al een test afleggen, omdat dat valt onder het Testen voor Toegang.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen