FC Twente doet verzoek aan de KNVB: stel competitiestart uit

4 juni 2021, 19:34   Bijgewerkt: 4 juni 2021, 19:40

FC Twente heeft de KNVB gevraagd om de Eredivisie later te starten in het komende seizoen dan gepland staat. De Tukkers hebben die aanvraag gedaan omdat het dan hoopt om mét supporters te kunnen aftrappen vanaf het volgende voetbaljaar. Een reactie vanuit Zeist is er overigens nog niet gekomen. 

"De competitiestart staat weliswaar gepland in het weekend van zaterdag 14 augustus, maar wellicht kunnen bij verdere gunstige ontwikkelingen de stadions dan al volledig open", licht FC Twente's algemeen directeur Paul van der Kraan het verzoek toe tegenover TC/Tubantia. In de week van 21 juni gaat het kabinet een exit-strategie presenteren en dan zal er pas op z'n vroegst duidelijkheid komen wanneer de stadions weer volzitten.

Omdat de mondkapjesplicht en mogelijk ook de anderhalvemeter worden losgelaten op (korte) termijn, biedt dat voor de Eredivisieclubs weer een beter perspectief. "Voor het betaald voetbal zijn dit mooie berichten en biedt het perspectief om komend seizoen weer in volle stadions te spelen", zei Van der Kraan over het verzoek vanuit FC Twente.

Lees ookTwente op pad: club bedankt fans voor recordaantal verlengingen

In de Eerste Divisie gaat de eerste speelronde op 6 augustus al van start en een dag later wordt ook de Johan Cruijff Schaal al gespeeld tussen Ajax en PSV. Tijdens de algemene vergadering betaald voetbal komt het voorstel van FC Twente al op tafel op 18 juni: dat is eerder dan het kabinet de strategie presenteert. Daardoor zal er in die week nog geen groot nieuws komen, maar mogelijk wordt de start dus wel later. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen