Heerenveen hield oefenduel bewust stil vanwege aanwinst

4 juni 2021 – Heerenveen presenteerde de zeventienjarige aanvaller Björn Bogi Gudnason vrijdag als nieuwe aanwinst. De spits tekende een contract voor drie seizoenen in het Abe Lenstra Stadion, maar dat ging niet zonder slag of stoot. Om te voorkomen dat er veel andere club interesse zouden krijgen, werd een oefenduel waarin hij imponeerde, bewust stilgehouden.

Heerenveen hield oefenduel bewust stil vanwege aanwinst

Dat schrijft Voetbal International althans. Tijdens de wedstrijd tegen Vitesse maakte de IJslander ontzettend veel indruk, in een duel waarin een mix te zien was van spelers uit de eerste teams van beide Eredivisieclubs én reservespelers en talenten. In die wedstrijd maakte Gudnason liefst vier (!) doelpunten en dus besloot sc Heerenveen het duel geheim te houden.

"Na afloop dachten we: dit kunnen we beter niet aan de grote klok hangen, want wellicht dat er dan nog een geïnteresseerde partij tussendoor komt. Dus we hebben het zoveel als mogelijk stilgehouden. Dus geen wedstrijdverslag of andere informatie op onze website", vertelt hoofd opleiding Michel Jansen tegenover VI over de vriendschappelijke wedstrijd.

Lees ook: Heerenveen strikt IJslander die grote indruk maakte als testspeler

En dus werd de oefenwedstrijd stilgehouden en kon de zeventienjarige aanvaller uiteindelijk een contract voor drie seizoenen ondertekenen. "Hij zit voor Heerenveen-begrippen absoluut aan de bovenkant qua niveau", aldus Jansen over de spits die in eerste instantie aansluit bij het beloftenteam van de Friezen. "Ik wil er verder nog geen zware verwachtingen aan hangen. Het zou natuurlijk schitterend zijn als hij een bepaalde IJslandse spits uit de geschiedenis van SC Heerenveen kan evenaren, maar het is nog te vroeg om dat te voorspellen."

Eredivisie

gerelateerd