Spanje en Portugal overtuigen niet, Noord-Macedonië wél

4 juni 2021, 21:23

Spanje heeft vrijdagavond de eerste oefenwedstrijd voor het EK niet gewonnen. In Estadio Wanda Metropolitano, met de 'Fransman' Aymeric Laporte aan de aftrap, kwam het niet verder dan een doelpuntloos gelijkspel tegen Portugal (0-0).

Na wat remises en nederlangen in de laatste interlandperiodes was het voor Luis Enrique en Spanje zaak om weer wat vertrouwen te tanken tegen Portugal. Na de 6-0 monsterzege tegen Duitsland was het elftal weer wat weggezakt, maar vrijdagavond tegen de Portugezen kon het de rijen voor de pauze goed gesloten houden, maar scoorde het zelf niet.

In de tweede helft was Portugal een tijdje beduidend beter, maar uit een voorzet van Cristiano Ronaldo werd nét over het doel gekopt. Even later ontsnapte doelman Unai Simón aan een tegentreffer, nadat hij veel risico nam bij het uitverdedigen. In de slotfase was Alvaro Morata namens Spanje juist nog tweemaal dicht bij de winnende goal, maar gleed eerst vanaf dichtbij de bal niet tegen de touwen en raakte later de lat. Voordat het EK tegen Zweden begint, speelt Spanje nog vriendschappelijk tegen Litouwen.

Noord-Macedonië – Kazachstan 4-0

Waar het voor het Nederlands elftal allemaal maar nog niet wil vlotten, maakte EK-opponent Noord-Macedonië vrijdagavond een prima indruk in eigen huis tegen Kazachstan. Ezgjan Alioski opende na een half uur de score uit een strafschop en vervolgens liep de score op naar 4-0, al speelden de bezoekers heel de tweede helft met een man minder na een rode kaart voor Serikzhan Muzhikov (twee keer geel).