Ronald de Boer voelt mee met broer Frank: "Het is vreselijk"

4 juni 2021, 23:43   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Wedstrijden van het Nederlands elftal bekijken is voor Ronald de Boer een ware kwelling. Dat heeft alles te maken met dat zijn broer Frank de bondscoach is van Oranje en daardoor heeft de voormalig aanvaller behoorlijk veel zenuwen. "Iedereen wil dat het zijn naasten goed gaat in het leven, maar met een tweelingbroer heb je een nóg hechtere relatie."

Dat vertelt hij tegenover De Telegraaf. "Het is vreselijk", zegt hij over die spanning, die Ronald de Boer dus ook heeft. "En de functie van bondscoach is na het premierschap de belangrijkste van Nederland. Ik hoop op succes en wil dat het mijn broer goed gaat, maar het frustrerende is dat ik zelf niks in de hand heb. Dan ben je onwijs zenuwachtig. Ik kijk ook het liefst alleen. Vroeger vloog er weleens een afstandsbediening door de kamer, maar het lukt me nu wel om me te beheersen. Al vloek ik wel af en toe."

Hoewel Ronald ook kritisch was na de persconferentie van zijn broer, snapt hij veel beslissingen van de bondscoach wel: hij had bijvoorbeeld dezelfde 26 spelers geselecteerd. "Ik had een aantal twijfelgevalletjes, maar dat was bij Frank niet anders." Daarbij ging het vooral om Quincy Promes boven Anwar El Ghazi en de oproep van Donny van de Beek. "Maar voor mij was hij een zekerheidje. Soms past het jasje van het Nederlands elftal iemand beter dan dat van zijn club."

Lees ook: De Boer ambassadeur Qatar: "Besef dat ik shit over me heen krijg"

Verder verwacht De Boer niet dat zijn broer Oranje Europees kampioen kan worden. "Landen als Duitsland, België en Nederland zie ik niet als favorieten, maar als alles goed valt, kunnen ze wel een heel eind komen", aldus Ronald de Boer, die Frankrijk als de grote favoriet ziet – gevolgd door Spanje. "Op het WK in 2022, als de spelers anderhalf jaar verder zijn in hun ontwikkeling, kan het Nederlands elftal een van de favorieten zijn, maar dit toernooi komt daarvoor nog te vroeg. Al moet Oranje wel uitstralen dat het onmogelijke mogelijk is."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen