Sneijder waarschuwt Oranje: "Pandev is onderschat als voetballer"

5 juni 2021, 10:41   Bijgewerkt: 5 juni 2021, 16:23

Het Nederlands elftal neemt het op het EK op tegen een debutant: Noord-Macedonië. De selectie van de voetbaldwerg herbergt veel onbekende namen, maar die van Goran Pandev vormt de uitzondering op de regel. Wesley Sneijder was in het verleden teamgenoot van de inmiddels 37-jarige aanvaller en waarschuwt Oranje voor de aanvoerder van de Macedoniërs.

Sneijder speelde in zijn tijd bij Inter samen met Pandev. In 2010 legden zij beslag op de Champions League. "Hij heeft een fantastisch linkerbeen en echt een neusje voor de goal. Wat ik knap aan hem vind, is dat hij altijd het overzicht bewaart en makkelijk mensen vrij voor de keeper zet", vertelt Sneijder in een interview in De Telegraaf. "Hij is een geweldig persoon, die van het spelletje houdt en in mijn ogen vaak is onderschat als voetballer. Pandev is een spits die meedogenloos is in de box."

Op papier is Noord-Macedonië de zwakste opponent van Oranje in de groepsfase van het EK, maar Sneijder denkt niet dat de Rode Leeuwen onderschat moeten worden. "Want ze wonnen onlangs in de WK-kwalificatie wel bij Duitsland. Natuurlijk zat daar een stukje onderschatting door de Duitsers bij. Maar de tijd dat je zo maar even over de 'kleintjes' heenliep, is voorbij. Maar natuurlijk moeten we daar wel gewoon van kunnen winnen."

Noord-Macedonië sloot vrijdag zijn voorbereiding op het EK af met een 4-0 overwinning op Kazachstan. Een aantal dagen daarvoor werd er met 1-1 gelijkgespeeld tegen Slovenië.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen