Ajax levert meest opgeleide spelers af op het EK

5 juni 2021, 16:24

Van de 622 spelers die actief zullen zijn op het EK hebben liefst achttien (een deel van) hun opleiding genoten bij Ajax. Daarmee is de Amsterdamse club hofleverancier als het gaat om het aantal opgeleide spelers op het toernooi.

Van de achttien spelers maken elf deel uit van de EK-selectie van het Nederlands elftal: Matthijs de Ligt (Juventus), Ryan Gravenberch (Ajax), Donyell Malen (PSV), Donny van de Beek (Manchester United), Davy Klaassen (Ajax), Daley Blind (Ajax), Quincy Promes (Spartak Moskou), Marco Bizot (AZ), Jurriën Timber (Ajax), Joël Veltman (Brighton & Hove Albion) en Maarten Stekelenburg (Ajax). Frenkie de Jong wordt niet tot een door Ajax opgeleide speler gerekend omdat hij pas op latere leeftijd bij de club arriveerde.

Ajax leidde ook EK-gangers van de Deense selectie op: Christian Eriksen (Inter), Kasper Dolberg (OGC Nice) en Nicolai Boilesen (FC Kopenhagen). Ook in de Belgische selectie zijn drie spelers terug te vinden die een deel van hun jeugdopleiding in Amsterdam hebben genoten: Toby Alderweireld (Tottenham Hotspur), Thomas Vermaelen (Vissel Kobe) en Jan Vertonghen (Benfica).

Szabolcs Schön is de meest onbekende naam op het lijstje van achttien spelers. De twintigjarige Hongaarse aanvaller stond tussen 2017 en 2019 op de loonlijst bij Ajax. Namens Jong Ajax speelde hij één wedstrijd in de Eerste Divisie alvorens terug te keren naar Hongarije. Inmiddels voetbalt hij in de Verenigde Staten bij FC Dallas.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen