FC Groningen laat Poldervaart alleen voor 'hoofdprijs' gaan

5 juni 2021 – FC Groningen is niet van plan om Adrie Poldervaart zomaar te laten gaan. De assistent-trainer staat in de belangstelling van De Graafschap, maar beschikt in het noorden over een contract dat nog één jaar doorloopt. Wil de club uit Doetinchem hem inlijven, dan zal er een transfersom moeten worden betaald.

FC Groningen laat Poldervaart alleen voor 'hoofdprijs' gaan

In gesprek met Voetbal International bevestigt technisch directeur Mark-Jan Fledderus dat Poldervaart in de belangstelling van De Graafschap staat. De trainer zelf ziet het wel zitten om aan de slag te gaan op De Vijverberg. "De bal ligt bij De Graafschap", zegt Fledderus, die aangeeft dat de clubs nog ver uit elkaar liggen.

"Dat zij iemand benaderen die elders nog een contract heeft, is hun keuze. Wij willen Adrie niet kwijt, want we zijn hartstikke blij met hem. Dus als De Graafschap hem echt wil hebben, zullen ze ons een adequate compensatie moeten betalen", aldus de technisch directeur van de Trots van het Noorden.

De Gelderlander stelt dat Groningen 'de hoofdprijs' verlangt voor de assistent-trainer, die nog tot medio 2022 vastligt. De vergoeding zou vele malen hoger liggen dan het bedrag dat De Graafschap bereid is om te betalen. De club uit Doetinchem hoopt Poldervaart aan te stellen als opvolger van de ontslagen Mike Snoei. Peter Uneken wordt ook genoemd als kandidaat om de vacante trainerspositie in te vullen.

Keuken Kampioen Divisie

gerelateerd