EK-Glazen Bol: ijzersterk Frankrijk; Oranje en Spanje stellen teleur

6 juni 2021, 15:00

De start van het Europees kampioenschap nadert: de eerste wedstrijd komt steeds dichterbij en de voorbereiding is in volle gang. Welk land gaat verrassen, welk land valt tegen en wie gaat er uiteindelijk met de felbegeerde beker aan de haal? FCUpdate.nl blikt in de Glazen Bol-serie vooruit met redacteurs en vandaag in deel IV: redacteur Lars van Mil.

Oranje: achtste finale als eindstation

De verwachtingen rond Oranje zijn over het algemeen laaggespannen. Hoewel het op papier zeker geen zwakke selectie heeft, zijn er helaas toch ook voldoende argumenten aan te voeren waarom het EK in een teleurstelling zal eindigen. De ploeg van Frank de Boer werkt vooralsnog geen indrukwekkende voorbereiding af, lijkt een week voor het toernooi nog zoekende naar een werkend systeem en liep met de afwezigheid tijdens de laatste twee eindtoernooien ook de ervaring mis die daarbij komt kijken. Een eerste plaats in waarschijnlijk de makkelijkste van de zes poules is zeker haalbaar, maar kan Oranje juist fataal worden. Een wedstrijd tegen Frankrijk, Duitsland of Portugal (of Hongarije) als beste nummer drie van groep F is dan namelijk een zeer reële optie. Nederland zal op een gunstiger toernooiverloop moeten hopen, want vooralsnog zal het zich waarschijnlijk nog niet kunnen meten met de absolute top.

Winnaar: Frankrijk

België beschikt over Kevin de Bruyne en Romelu Lukaku, Engeland heeft Harry Kane en natuurlijk is ook het Portugal van Cristiano Ronaldo kanshebber. Geen enkel land neemt echter zoveel wereldtoppers mee naar het EK als Frankrijk. Karim Benzema is terug en voegt zich bij de toch al waanzinnig sterke voorhoede met onder meer Kylian Mbappé en Antoine Griezmann, maar ook op de andere linies doen de Fransen voor vrijwel geen enkel land onder. N'Golo Kanté, Paul Pogba... De ploeg van Didier Deschamps is dit EK zonder twijfel de absolute favoriet.

{image[348369][left-half][]}Tegenvaller: Spanje

Waar Oranje misschien nog wat toernooi-ervaring tekort komt om hoge ogen te kunnen gooien, geldt dat ook voor Spanje. Ten opzichte van het WK in 2018 neemt het land enorm veel nieuwe namen mee en de ervaren krachten die mee zijn, zijn in het elftal van Luis Enrique vaak niet zeker van een basisplaats. Vooral Sergio Ramos zal dit toernooi zeer gemist worden. De poule met Polen, Zweden en Slowakije mag geen probleem zijn, maar of de Spanjaarden in een later stadium opgewassen zijn tegen de sterkere en vooral meer ervaren tegenstanders, is maar zeer de vraag.

Verrassing: Turkije

Topscorer: Romelu Lukaku

Alles wijst erop dat Romelu Lukaku zijn sterke seizoen bij kampioen Inter door zal trekken naar het EK. In een poule met Denemarken, Rusland en debutant Finland is België topfavoriet en zal de spits genoeg kansen krijgen om zich te laten zien als kandidaat voor de topscorerstitel. Daarbij is het aannemelijk dat de Belgen ver zullen komen op het toernooi en dat de bijdrage van Lukaku daarbij groot zal zijn. Er zijn deze zomer een flink aantal kanshebbers om topscorer te worden, maar Lukaku is daar zeker één van. 

Deze speler maakt het eerste doelpunt: Hakan Calhanoglu

Dit land blijft zonder punten: Noord-Macedonië

Topscorer Oranje: Memphis Depay

Beste speler van het toernooi: Kylian Mbappé

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen