Pijnlijk: 'Koeman zei bij Everton 'nee' tegen komst Haaland'

5 juni 2021, 17:45   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Het zijn altijd pijnlijke verhalen: clubs die het niet een speler zagen zitten en hem vervolgens ergens anders uit zagen groeien tot een topper. Zaterdag dook opnieuw een dergelijk verhaal op, waarbij Ronald Koeman de boosdoener was. Hij zou in 2016 'nee' hebben gezegd tegen de komst van Erling Haaland naar Everton.

Met dat verhaal kwam AS Diario zaterdagmiddag. Volgens het medium was Everton zelfs dichtbij het aantrekken van het Noorse toptalent, die destijds nog onbekend was en zo'n vier miljoen euro moest kosten. Scout Steve Walsh, eerder bij Leicester City verantwoordelijk voor het scouten van N'Golo Kanté, Riyad Mahrez en Jamie Vardy, ontdekte de toen 16-jarige Haaland en adviseerde Everton om hem aan te trekken.

Hoewel het bedrag van vier miljoen achteraf een koopje lijkt, zagen verschillende mensen bij Everton - onder wie dus Koeman - de deal niet zitten. Zo bleef Haaland bij Byrne, een club dat uitkwam op het derde niveau van Noorwegen, en vertrok hij een jaar later naar Molde. De rest is bekend: via RB Salzburg kwam Haaland bij Borussia Dortmund terecht, waar hij nu wereldwijd erkend wordt als een van de grootste talenten van dit moment.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen