Traoré en Sangaré eisen hoofdrollen op in oefenduel

5 juni 2021, 21:00   Bijgewerkt: 5 juni 2021, 21:20

Ivoorkust heeft zaterdagavond een oefeninterland tegen Burkina Faso winnend afgesloten. Manchester United-talent Amad Diallo zorgde laat in de wedstrijd voor de beslissende 2-1. Eerder in de wedstrijd zetten ook Ajacied Lassina Traoré en Ibrahim Sangaré hun namen op het scoreformulier.

Sowieso stonden er voor Ajax en PSV bekende namen op het wedstrijdformulier. Naast Sangaré stond namens Ivoorkust ook Sébastien Haller aan de aftrap. Bij Burkina Faso speelde naast Lassina Traoré ook neef en oud-Ajacied Bertrand Traoré mee. Dat gold ook voor Hassane Bandé, die nooit het eerste haalde, maar wel uitkwam voor Jong Ajax.

Het was (Lassina) Traoré die Burkina Faso na een kwartier spelen op voorsprong schoot. Hij kon na een goede steekbal alleen op de keeper af en schoof de bal koeltjes onder hem langs het net in. De gelijkmaker volgde pas in de 72e minuut, verrassend genoeg via de voor PSV pas één keer trefzekere Ibrahim Sangaré. Hij scoorde met het hoofd uit een vrije trap. Pas in de zevende minuut van de extra tijd was het Diallo die Ivoorkust de winst bezorgde.

Antony

Ook Antony kwam vandaag in actie, hij met de Olympische ploeg van Brazilië in een oefenduel. De aanwezigheid - en basisplaats - van de Ajacied is opmerkelijk te noemen, omdat de club hem eerder geen toestemming gaf om aan de Olympische spelen deel te nemen. Reden was dat het toernooi samen viel met de seizoensstart - ook Lisandro Martínez kreeg 'nee' te horen.

Toch is Antony erbij tijdens de voorbereiding op het toernooi en stond hij vandaag dus aan de aftrap van het oefenduel tegen Kaapverdië. Een succes werd het niet: de Brazilianen verloren met 1-2. Antony zag vanaf de bank hoe het winnende doelpunt binnenviel; na een uur was de aanvaller van het veld gehaald.