Onrust rond Feyenoord City: "Bedreigingen en intimidaties"

5 juni 2021, 21:52

De mogelijke komst van een nieuw stadion maakt rond Feyenoord enorm veel los. De grote verdeeldheid binnen de club heeft er zaterdag zelfs toe geleid dat voorstanders van het project thuis opgezocht werden. Onder meer bij architect Ard Buijsen zouden mannen in zwarte hoodies op de deuren en ramen hebben gebonsd en hem hebben uitgescholden.

Dat schreef RTV Rijnmond, dat zelf sprak met de architect. Buijsen was niet geheel verrast door de intimidaties, aangezien Feyenoord eerder op de dag een advertentie in het Algemeen Dagblad liet plaatsen waarin de club aangaf vol voor het project Feyenoord City te willen gaan. "Ik heb de afgelopen acht jaar al zes keer bij de politie gezeten vanwege bedreigingen", vertelde Buijsen, die zelfs al jaren een 'hotline' heeft met de politie, mocht een dergelijk incident voorvallen. "Ik belde vanmiddag en toen stond de politie er al, met twaalf auto's."

De architect vertelde dat 'heel veel' voorstanders van Feyenoord City met bedreigingen en intimidaties te maken hebben. "Dat zal de komende maanden nog wel doorgaan, zolang er geen besluit is genomen over de komst van Feyenoord City." Tegen het project is nog altijd erg veel weerstand. Donderdag krijgen supporters de gelegenheid om zich in de gemeenteraad te laten horen over de plannen. Waar er plek was voor zestig mensen, hebben liefst zeshonderd mensen zich aangemeld.

Ook een woordvoerder van de politie reageerde tegenover het regionale medium. Zo werd verteld dat in totaal zo'n dertig mensen zijn gecontroleerd, die naast Buijsen ook bij andere mensen langs zijn gegaan. "We hebben de namen van de mensen genoteerd en hun voertuigen gecontroleerd. Daarbij hebben we fakkels in beslag genomen. Er zijn geen aanhoudingen verricht", vertelde de woordvoerder.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen