Toch een hoofdprijs voor PSV Vrouwen na mislopen titel

5 juni 2021, 22:07

PSV heeft zaterdagavond beslag gelegd op de KNVB Beker Vrouwen. Dat gebeurde dankzij een 0-1 overwinning op ADO Den Haag. Joëlle Smits maakte het enige doelpunt van de wedstrijd, maar ook voor Sari van Veenendaal was een hoofdrol weggelegd. De keepster stopte in de eerste helft een strafschop.

Met een punt minder dan FC Twente grepen de vrouwen van PSV dit seizoen net naast de landstitel. Daarmee was de beker de enige overgebleven kans op een prijs, die in Eindhoven zeker niet als troostprijs werd gezien. Het zou slechts achttien minuten duren voor Joëlle Smits zich tot matchwinner kroonde door een voorzet van Naomi Pattiwael binnen te koppen.

Wat volgde was een heel eigenaardig moment in de zestien van PSV. Een aantal speelsters dacht een handsbal van ADO gezien te hebben en reageerde door te appelleren. Ook Janou Levels gooide haar arm in de lucht, maar precies op dat moment viel de bal op haar hand. Geen vrije trap voor PSV dus, maar een strafschop voor ADO.

Levels zal Sari van Veenendaal dan ook enorm dankbaar zijn. De keepster stopte de inzet van Gwyneth Hendriks en behield zo de voorsprong van PSV, die de ploeg ook niet meer weg zou geven. Na rust ging ADO nog druk op zoek naar de gelijkmaker, maar dit zat er niet meer in. Zo pakten de vrouwen van PSV voor de eerste keer in de clubgeschiedenis een prijs.