Pogba tipt Kanté voor Ballon d'Or: "Hij was altijd al zo goed"

5 juni 2021 – N'Golo Kanté moet na zijn goede optreden in de Champions League-finale beloond worden met de Ballon d'Or. Dat vindt althans landgenoot Paul Pogba. De middenvelder van Manchester United was zeer lovend over Kanté, al voegde hij daaraan toe dat het huidige seizoen niet anders is dan andere jaren.

Pogba tipt Kanté voor Ballon d'Or: "Hij was altijd al zo goed"

"De Kanté die we de afgelopen maanden hebben gezien, is dezelfde als altijd", begon Pogba in een interview met Eurosport. "We hebben het de laatse tijd veel over zijn prestaties, maar die zijn altijd al zo goed geweest. Ronaldo en Messi ontbraken in de halve finales, dus het is goed om nu naar de prestaties van middenvelders of zelfs verdedigers te kijken. Ik heb een tijd geleden al gezegd dat, wanneer Chelsea de Champions League zou winnen, het terecht zou zijn als hij de Ballon d'Or wint."

Hoewel Kanté ook dit seizoen extreem belangrijk was voor Chelsea, is hij door zijn type spel een doorgaans minder opvallende speler dan de gebruikelijke winnaars van de prijs voor beste voetballer van de wereld. Toch zijn zijn kansen door het tegenvallende seizoen van Lionel Messi en Cristiano Ronaldo dit keer vergroot. Volgens de bookies is Kylian Mbappé momenteel favoriet, gevolgd door Robert Lewandowski en Kanté op drie, schreef Eurosport.

Playstation-team
Komende zomer staan Pogba en Kanté samen op het veld, evenals enkele andere wereldtoppers als Kylian Mbappé, Karim Benzema en Antoine Griezmann. Het 'Playstation-elftal' van Frankrijk wordt veelvuldig getipt als favoriet voor het EK, wat volgens Pogba zelfs een vereiste is. "Als we geen prijs pakken, blijft dit slechts een 'Playstation-team'", stelde hij. 

"We moeten de verwachtingen waarmaken", vervolgde hij. "Met de terugkeer van Karim wordt er zelfs nog meer verwacht. Het is mooi om zo'n selectie op papier te zien, maar we moeten er ook altijd staan op het veld. Als wereldkampioen en met een selectie als deze, wordt er nog meer van ons verwacht." 

Oranje

gerelateerd