De Ligt en De Vrij missen aanvoerder Van Dijk bij Oranje

6 juni 2021 – Matthijs de Ligt en Stefan de Vrij gaan hun partner achterin Virgil van Dijk op het komende EK enorm missen. De aanvoerder ontbreekt vanwege een zware blessure op het eindtoernooi met het Nederlands elftal en dat zorgt voor flink balende gevoelens. "Virgil heeft een heel groot aanzien, en dat gemis gaat gewoon groot zijn."

De Ligt en De Vrij missen aanvoerder Van Dijk bij Oranje

Dat vertelt De Ligt tegenover Voetbal International over de afwezigheid van Van Dijk. "Niet alleen om zijn voetballende kwaliteiten, maar zeker ook door zijn leiderschap. Dat straalt Virgil echt uit: hij is echt de aanvoerder van het team, houdt iedereen bij elkaar", weet de oud-Ajacied. "Hij is met alle spelers goed, dus kan met iedereen praten als het even minder gaat, of als iemand juist doorslaat omdat het heel goed gaat."

De Ligt krijgt bijval van De Vrij, het duo dat normaliter in elk geval speelt bij het Nederlands elftal, mits de Juventus-verdediger op tijd fit is voor het EK. "Matthijs stelt terecht dat hij meer is dan alleen een topverdediger. We zullen het ook moeten doen zonder zijn persoonlijkheid. Hij is niet voor niets onze aanvoerder, heel belangrijk in de groep. Hij heeft écht een leidersrol", aldus De Vrij. 

Beide verdedigers stellen overigens wel dat het Nederlands elftal genoeg opties achterin heeft om het gemis van De Vrij op te vangen. Onder andere Daley Blind, Jurriën Timber, Nathan Aké en Joël Veltman zijn bijvoorbeeld op te roepen. Maar dat Van Dijk van een buitencategorie is, weet De Ligt ook. "Hij is een voorbeeld voor ons allemaal, ook door zijn prestaties binnen de lijnen. Onder meer als winnaar van de Champions League, leider van Liverpool, tweede in de verkiezing van de Ballon d'Or."

Oranje

gerelateerd