'BREAK! Wijnaldum zegt Barcelona af en kiest voor geld van PSG'

6 juni 2021, 11:20   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Georginio Wijnaldum heeft de knoop over zijn toekomst doorgehakt: de Nederlander kiest zeer vermoedelijk voor het lucratieve avontuur bij Paris Saint-Germain. FC Barcelona besloot namelijk om géén beter voorstel te doen, nadat de Franse topclub op het allerlaatste moment een mega-aanbieding op tafel legde waarbij het salaris twee keer zo hoog was als in Camp Nou. Daarmee is de kaappoging van de Fransen dus succesvol geweest.

Dat schrijft de doorgaans zeer goed geïnformeerde Fabrizio Romano althans. Nadat PSG vrijdagavond een extreem goed financieel voorstel deed voor zo'n acht miljoen euro per seizoen, kwam de deal van Wijnaldum naar FC Barcelona opeens op losse schroeven te staan. De Catalanen waren op dat moment al volledig rond met de middenvelder, die transfervrij vertrekt bij Liverpool en alleen de medische keuring moest nog gebeuren.

Door de financiële problematiek in Camp Nou was het salarisvoorstel voor voorzitter Joan Laporta echter relatief laag, zo ging Wijnaldum er bijvoorbeeld financieel flink op achteruit ten opzichte van zijn loon in Liverpool. PSG, dat in 2019 nog werd afgetroefd door Barça in de strijd om Frenkie de Jong, hoopte met een exorbitante aanbieding alsnog roet in het eten te kunnen gooien. Omdat FC Barcelona besloot om géén beter aanbod te doen, bleek de kaappoging succesvol. 

Lees ook'PSG pakt met Wijnaldum Barça terug voor Frenkie-streek'

Wijnaldum heeft nog wel gewacht om er een betere aanbieding kwam vanuit Camp Nou, maar dat was niet het geval. Dus heeft hij besloten om de deal toch op te zeggen aldaar en voor de aanbieding van PSG, die twee keer zo hoog was als die van de Catalanen, te accepteren. In Parijs ligt een contract klaar tot en met de zomer van 2024, waarmee hij in totaal zo'n 24 miljoen euro aan salaris gaat verdienen. Ronald Koeman zal flink balen van deze streep van PSG, aangezien hij zich intern hard heeft gemaakt voor de komst van de aanvoerder van het Nederlands elftal. 

Overgang komt snel rond

De Telegraaf meldt ook dat de deal spoedig afgerond zal worden. 'Wijnaldum en zijn zaakwaarnemer willen dat de transfer nu in ijltempo wordt afgehandeld, omdat de speler zich volledig wil concentreren op het EK, dat voor Nederland volgend weekeinde van start gaat', schrijft het dagblad over de aanstaande deal. 'Technisch directeur Leonardo van PSG heeft toegezegd dat alles in orde wordt gebracht en ook trainer Mauricio Pochettino maakt zich sterk voor de komst van de man die hij al jaren wilde hebben.' 

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen