Duitsland
2 – 2
Hongarije
Portugal
2 – 2
Frankrijk

Feyenoord neemt hard afstand van belachelijke actie fans

6 juni 2021 – Feyenoord heeft met verbazing gereageerd op de bizarre actie van de eigen achterban. Een deel van de 'supporters' van de Rotterdammers hebben zich zaterdag laten gaan en brachten onder andere een bezoek aan Ard Buijsen, de architect van Feyenoord City. De Stadionclub veroordeelt de actie in duidelijke taal.

Feyenoord neemt hard afstand van belachelijke actie fans

"Totaal belachelijk en dit gaat een grens voorbij", laat een woordvoerder van Feyenoord optekenen tegenover het ANP over de actie van de achterban. Buijsen was niet de enige betrokkene bij het Feyenoord City-project die ongewenst bezoek kreeg. Over er ook concrete bedreigingen zijn geuit, is nog onduidelijk. "Als dat al zo zou zijn, dan doen we daar geen uitlatingen over."

Zeker is wel dat de betrokkenen geïntimideerd zijn door de 'mannen in zwarte hoodies'. Aanleiding voor de belachelijke actie was de advertentie die Feyenoord in het AD had geplaatst, waar het aangeeft volledig achter Feyenoord City te staan en het wil proberen om de plannen er definitief doorheen te drukken. De komst van het nieuwe stadion en daarmee het einde van De Kuip zorgt al veel langer voor verdeeldheid binnen de achterban.

Lees ook: Feyenoord keurt business case goed: Feyenoord City dichtbij

Alleen goedkeuring van de gemeenteraad ontbreekt nog, evenals wat laatste wel belangrijke details. De financiering zit in elk geval al over de 85%, maar het laatste gedeelte – zoals de bouwkosten – moeten ook nog worden rondgemaakt. In september 2021 wordt de kogel door de kerk gejaagd: gaat het door, dan start de bouw in 2022 en moet in 2025 het project eindelijk zijn afgerond.

Feyenoord

gerelateerd