'FC Barcelona denkt aan ruildeal met City, Lenglet wil blijven'

6 juni 2021, 13:08   Bijgewerkt: 6 juni 2021, 13:27

FC Barcelona lijkt Georginio Wijnaldum mis te lopen op de transfermarkt, maar voorzitter Joan Laporta pakt toch wel vol door. De Catalanen pikten Eric García al transfervrij op bji Manchester City en zouden ook verdediger Aymeric Laporte (27) in het vizier hebben. Om hem te kopen van de Champions League-finalist, is onmogelijk en dus wordt aan een ruildeal gedacht.

Dat schrijft het dagblad SPORT althans. De kersverse international van Spanje, wiens roots in Frankrijk liggen, is onder Pep Guardiola ingehaald in de pikorde door John Stones en Rúben Dias: een ijzersterk en jong duo, dat de komende jaren de achterhoede zal vormen bij The Citizens. Laporta, die García en Emerson al binnenhaalde voor de achterhoede, wil de verdediging een impuls geven en hoopt te profiteren van die situatie.

In 2018 werd voor de linksbenige centrale verdediger nog 65 miljoen euro betaald: een bedrag dat voor FC Barcelona momenteel zeker niet op te brengen is. Daarom wil Laporta een ruilvoorstel doen: Sergi Roberto zou de overstap moeten maken naar Manchester City, in ruil voor een hele flinke korting op de verdediger. Laporte zou zelf wél oren hebben naar de deal.

Lees ook: 'Wijnaldum zegt Barcelona af en kiest voor geld van PSG'

Lenglet blijft

Mocht het uiteindelijk tot een transfer komen, dan heeft Laporte in Camp Nou wel de concurrentie van zijn landgenoot Clement Lenglet. De linksbenige centrale verdediger heeft namelijk aangegeven graag te willen blijven in Camp Nou. "Ik zie mezelf niet vertrekken. Ik heb recent bovendien een contract getekend tot en met 2026", zei hij tegenover Europsport over de vele veranderingen in de selectie van Ronald Koeman.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen