Italië spreekt schande van straf Materazzi

21 juli 2006, 15:21

In Italië is woedend gereageerd op de straf die Marco Materazzi gekregen heeft van de FIFA. De Italiaanse verdediger is voor twee wedstrijden geschorst naar aanleiding van zijn beledigingen aan het adres van Zinedine Zidane, waar hij onder meer het EK-kwalificatieduel tegen uitgerekend Frankrijk moet missen.

Zelfs de Italiaanse minister van Sport, Giovanna Melandri, spreekt schande van de straf voor de verdediger. "De FIFA heeft Italië gediscrimineerd met deze straf", foetert de minister tijdens een speciale nieuwsconferentie. "We accepteren de straf, maar de wereldvoetbalbond heeft duidelijk met twee maten gemeten."

Ook in de media is vol ongeloof gereageerd op de schorsing van Materazzi. "Een schandaal", oordeel krant la Stampa zelfs. "Dit oordeel is volledig onrechtvaardig", doet ook Gazzetta dello Sport haar duit in het zakje. Misschien sloeg La Repubblica de spijker nog het meest op de kop. "Hoe kan men provocatie nu vrijwel gelijkstellen met een reactie hierop?", vraagt de krant zich af.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen