Schalke 04 kan flinke financiële impuls krijgen met 'recorddeal'

6 juni 2021, 13:56

Schalke 04 hoopt voor het komende seizoen in de 2. Bundesliga een financiële meevaller van dertig miljoen euro te krijgen. Daarbij gaat het om een deal, waarbij (een deel van) de rechten van de E-sporters worden verkocht. De opbrengst van het enorme bedrag moet worden gestoken in de A-selectie, om zo snel mogelijk weer in de hoogste afdeling te komen.

Dat schrijft het Duitse BILD althans zondag. Schalke 04 heeft een licentie voor de League of Legends European Championship: een gesloten internationale competitie waarin teams van clubs het op E-sportgebied tegen elkaar opnemen. Dat is een enorm populair spel, waarbij teams en spelers veel geld kunnen verdienen als ze zich in de prijzen spelen.

Schalke 04 overweegt zeer serieus om haar licentie van de hand te doen, waarvan de waarde op zo'n dertig miljoen (!) euro wordt geschat. Het persbureau DPA meldt dat de deal weliswaar nog niet rond is, maar de E-sporters van Schalke 04 wel in gesprek zijn er over twee weken vermoedelijk duidelijkheid is over waar de toekomst van de licentie ligt. Wie de koper eventueel zou worden, is nog niet bekend: wel zou het een recorddeal zijn voor een dergelijke licentie. 

Wat wel zeker is, is dat Klaas-Jan Huntelaar volgend jaar niet meer onder contract staat bij de 2. Bundesliga-club. De routinier vertrok afgelopen winter naar Gelsenkirchen, maar kon degradatie niet voorkomen en besloot uiteindelijk om niet mee te degraderen. AZ-verdediger Thomas Ouwejan werd wel al gehuurd door de Duitse club. Sowieso zal er in de komende zomer heel veel veranderen in de A-selectie, want een groot aantal contracten loopt af.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen