'Laporta's geduld met Dembélé raakt op bij FC Barcelona'

6 juni 2021, 14:29

De toekomst van Ousmane Dembélé (24) raakt behoorlijk in het ongewisse. De buitenspeler van FC Barcelona heeft een aflopend contract in de zomer van 2022 in Catalonië, heeft de optie om bij te tekenen, maar weigert voorlopig alle nieuwe voorstellen. Het geduld van voorzitter Joan Laporta raakt dan ook steeds verder op.

Dat schrijven AS en El Mundo Deportivo althans. FC Barcelona wil dat de Franse aanvaller zijn contract verlengt, omdat Dembélé afgelopen seizoen eindelijk iets van zijn grote potentie liet zien onder Koeman. Bovendien houdt Barça dan de garantie dat het nog iets kan terugzien van de voor hem betaalde 135 miljoen euro. Een transfervrij vertrek moet in elk geval worden voorkomen. 

'Laporta gaat geen spelletjes spelen met Dembélé', schrijft AS. Na het EK van deze maand zal de buitenspeler dan ook een duidelijke boodschap te horen krijgen: of het contract moet worden verlengd of hij wordt nog deze zomer verkocht. Hoewel de transfersom dan beduidend lager zal liggen dan enkele jaren geleden, kan het wel zorgen voor een flinke financiële impuls die de Catalanen goed kunnen gebruiken.

Lees ook'FC Barcelona denkt aan ruildeal met City

De preses zelf hoopt dat hij Dembélé kan overtuigen om te blijven bij FC Barcelona: Laporta ziet hem als een essentiële schakel in het nieuwe elftal dat de komende jaren gebouwd moet worden. Enige nadeel in de onderhandelingen zijn het lagere loon waartegen de Fransman 'ja' moet zeggen. Net als alle spelers wordt van hem ook een loonoffer mislukt. Juventus zou op de eerste rang zitten als de onderhandelingen stuklopen en hebben interesse.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen