Details Wijnaldum-'kaapdeal': mega-salaris en veel belletjes

6 juni 2021, 15:58   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Georginio Wijnaldum gaat niet naar FC Barcelona, maar naar Paris Saint-Germain. De Franse topclub heeft de middenvelder van het Nederlands elftal letterlijk voor de neus van de Catalanen weggekaapt. Inmiddels komen er steeds meer details over de aanstaande overgang naar buiten, die vermoedelijk voor de start van het EK nog afgerond wordt.

Allereerst het salaris wat Paris Saint-Germain geboden heeft. Dat is naar verluidt zo'n acht miljoen euro per seizoen. Ter vergelijking: bij FC Barcelona zou hij vier miljoen euro per voetbaljaar verdienen als basissalaris, daar komen mogelijk nog wel enkele bonussen bij. Maar ook bij PSG zal de international ook bij het winnen van prijzen financieel beloond worden. Om over een tekengeldbonus nog maar even te zwijgen. 

Verder werd duidelijk dat de wens om Wijnaldum te halen bij Mauricio Pochettino vandaan komt. De manager ziet de Nederlander als een belangrijke kracht op het middenveld van PSG achter de grote sterren voorin. In 2016 wilde de Argentijn hem al naar Tottenham Hotspur halen en sprak met hem in zijn huis, maar destijds koos hij voor Liverpool. In de afgelopen 56 uur heeft de coach hem 'meerdere keren' gebeld om te overtuigen voor Parijs te kiezen.

Lees ook: 'Wijnaldum zegt Barcelona af en kiest voor geld van PSG'

Het contract, dat tot 2024 zal zijn, moet zo snel mogelijk ondertekend worden, de medische keuring zal in Nederland plaatsvinden. Volgens De Telegraaf is FC Barcelona inmiddels ingelicht dat de komst niet meer door zou gaan. 'Technisch directeur Leonardo van PSG heeft toegezegd dat alles in orde wordt gebracht voor het EK', aldus de ochtendkrant. Dat vermeldt ook dat er vanuit Milaan ook nog zeer concrete interesse was op het laatste moment.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen